Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Ανύπαρκτη Δημοκρατία, ισοπέδωση των Εθνών


Ομάδα Αμερικανών εθελοντών φθάνει στα Σκόπια
Μια νέα ομάδα 55 Αμερικανών πολιτών έρχεται στα Σκόπια, να εργασθεί εθελοντικά στο Σώμα Ειρήνης. Θα φθάσει την Κυριακή.


Θα μοιρασθούν τις γνώσεις και την εμπειρία
 τους στο εθελοντισμό  σε σχολεία και οργανισμούς στη ‘Μακεδονία’, γράφει δημοσίευμα των Σκοπίων.
Οι εθελοντές θα γίνουν δεκτοί στο αεροδρόμιο από τον διευθυντή του Ειρηνευτικού Σώματος των Σκοπίων,  Μάρκ Χανάφιν, καθώς και μερικούς υπαλλήλους.
 
Κατά τη διάρκεια της διετούς παραμονής τους στην πΓΔΜ θα εργασθούν  ως καθηγητές Αγγλικών σε σχολεία,  ως ειδικοί  εκπαιδευτικοί σε κέντρα ημερήσιας φροντίδας για άτομα με αναπηρίες καθώς και στον τομέα της κοινοτικής ανάπτυξης σε ΜΚΟ και δήμους.
 
Το Ειρηνικό Σώμα είναι μια αμερικανική κυβερνητική οργάνωση και πραγματοποιεί τα προγράμματά του σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, το υπουργείο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής.
 
Αυτή είναι η 23η ομάδα εθελοντών που θα εργασθεί σε πόλεις και σε χωριά σε όλη την επικράτεια. Κατά τους πρώτους μήνες παραμονής τους, οι Αμερικανοί θα μάθουν τις τοπικές γλώσσες και θα εξοικειωθούν με τον πολιτισμό της πολυεθνικής χώρας. Θα αρχίσουν να δραστηριοποιούνται από τον Δεκέμβριο, ζώντας μεγάλο χρονικό διάστημα με τον τοπικό πληθυσμό.
Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο της πΓΔΜ, μέχρι σήμερα, πάνω από 750 Αμερικανοί πολίτες έχουν προσφέρει εθελοντικά στη χώρα από το 1996.