Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018

Ρωσία: "Εκθέτει" το Ισραήλ με 3D παρουσίαση λεπτό προς λεπτό της κατάρριψης του IL-20 - ΒΙΝΤΕΟ

Το Ισραήλ παραπλάνησε τη ρωσική πλευρά δίνοντας λανθασμένες πληροφορίες για το σημείο που θα πραγματοποιούσε επιδρομές με αποτέλεσμα να μην μπορεί

να μετακινηθεί σε ασφαλές σημείο το ρωσικό αεροσκάφος Il-20, σύμφωνα με το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ παραπλάνησε τη ρωσική πλευρά, παρέχοντας λανθασμένες πληροφορίες για την περιοχή όπου είχε προγραμματίσει να διεξάγει αεροπορικές επιδρομές στη Συρία στις 17 Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα το ρωσικό αεροσκάφος Il-20 να μην μπορεί να μετακινηθεί σε ασφαλές σημείο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov.

Ο Konashenkov, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάρρευση του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους Il-20 στη Συρία στις 17 Σεπτεμβρίου.

«Σήμερα, θα δώσουμε λεπτομέρειες πληροφορίες για την συντριβή του αεροσκάφους IL-20 των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων, κοντά στις ακτές της Συρίας στις 17 Σεπτεμβρίου. Θα παρουσιάσουμε λεπτό προς λεπτό αυτό το τραγικό περιστατικό με βάση τις αντικειμενικές καταγραφές του ραντάρ και του συστήματος αεροπορικής απεικόνισης»

Σύμφωνα με τον Konashenkov, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ παρείχαν στη Ρωσία λανθασμένες πληροφορίες για την περιοχή που θα διεξάγουν αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, γεγονός που εμπόδισε τον κυβερνήτη του αεροσκάφους Il-20 να το μεταφέρει σε ασφαλή ζώνη και οδήγησε στην καταστροφή του.

«Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, ο εκπρόσωπος του της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ ανέφερε ότι οι στόχοι που θα πλήξουν τα ισραηλινά αεροσκάφη, βρίσκονται στη Βόρεια Συρία. Όπως βλέπετε στο χάρτη, τα ισραηλινά μαχητικά διεξήγαγαν επιδρομές στην Λατάκια που βρίσκεται στα δυτικά και όχι στα βόρεια της Συρίας.

Η πόλη της Λατάκιας βρίσκεται στη δυτική ακτή. Οι παραπλανητικές πληροφορίες που παρείχε ο Ισραηλινός αξιωματούχος για την περιοχή των επιδρομών, δεν έδωσε στο ρωσικό αεροσκάφος Il-20 τον απαραίτητο χρόνο για να μεταφερθεί σε ασφαλή ζώνη», δήλωσε ο Konashenkov.

Ο Konashenkov, δήλωσε κατά την ενημέρωση, ότι η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ, ενημέρωσε τη Ρωσία για τα σχέδιά της να επιτεθεί κατά συριακών στόχων ακριβώς τη στιγμή που ξεκινούσαν οι επιδρομές και όχι από πριν, συνεπώς παραβίασε διμερείς συμφωνίες του 2015 για την αποτροπή τέτοιων περιστατικών στο συριακό εναέριο χώρο.

«Το Ισραήλ δεν ενημέρωσε εκ των προτέρων τη ρωσική δύναμη για την επιχείρηση, αλλά εξέδωσε μια προειδοποίηση ταυτόχρονα με την έναρξη των επιδρομών, κάτι που συνιστά παραβίαση των συμφωνιών. Αυτές οι ενέργειες αποτελούν σαφή παραβίαση των συμφωνιών της Ρωσίας με το Ισραήλ το 2015 που έχουν ως στόχο την αποτροπή συγκρούσεων μεταξύ των ενόπλων δυνάμεών μας μέσα και πάνω από τη Συρία, οι οποίες συμφωνίες έχουν συνταχθεί από κοινή ομάδα εργασίας, ανέφερε ο Konashenkov.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις σε πολλαπλές περιπτώσεις δημιουργούν δυνητικά επικίνδυνες καταστάσεις για τις ρωσικές δυνάμεις που βρίσκονται στη Συρία και υπογράμμισε ότι η Μόσχα έχει προειδοποιήσει σχετικά το Τελ Αβίβ.

Ο Konashenkov επεσήμανε ότι το υπουργείο έχει στα χέρια του ηχητική καταγραφή που αποδεικνύει ότι οι Ισραηλινές Ένοπλες δυνάμεις προειδοποίησαν τη ρωσική πλευρά στη ρωσική γλώσσα για την επικείμενη αεροπορική επιδρομή σε στόχους στη Συρία όταν το ρωσικό IL-20 κατέπεσε.

«Η συζήτηση έγινε στα ρωσικά. Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας έχει την καταγραφή της συνομιλίας», είπε χαρακτηριστικά.

Το Ισραήλ επέδειξε είτε εγκληματική αμέλεια, είτε έλλειψη επαγγελματισμού

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το πλήρωμα του Il-20, ξεκίνησε αναγκαστική προσγείωση αφού χτυπήθηκε από πύραυλο, όταν πιλότοι ισραηλινών F-16 χρησιμοποίησαν το ρωσικό αεροσκάφος ως «ασπίδα» έναντι των συριακών αεροπορικών δυνάμεων.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας εξήγησε ότι ισραηλινό αεροσκάφος έκανε ελιγμούς κοντά στο Il-20, το οποίο θεωρήθηκε ως επίθεση από το συριακό σύστημα αεράμυνας.

Επιπλέον απέρριψε τους ισχυρισμούς των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων ότι τα μαχητικά τους, είχαν ήδη περάσει στον εναέριο χώρο του Ισραήλ, όταν ο συριακός στρατός εξαπέλυσε τους πυραύλους που χτύπησαν το ρωσικό αεροσκάφος, τονίζοντας ότι τα F-16 έφυγαν από την περιοχή, μόλις δέκα λεπτά από τη στιγμή που έλαβαν την πληροφορία της πτώσης.

«Ο ισραηλινός στρατός, είτε επέδειξε εγκληματική αμέλεια, είτε έλλειψη επαγγελματισμού, που είχε ως αποτέλεσμα τη συντριβή του Il-20» τόνισε ο Konashenkov και πρόσθεσε ότι απόλυτα υπεύθυνο για την πτώση είναι το Ισραήλ.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου συνέχιζε λέγοντας ότι τα ισραηλινά μαχητικά θα μπορούσαν να αποτελούν απειλή και για επιβατικά αεροπλάνα όταν κατέπεσε το Il-20 και τόνισε πως η Ρωσία ποτέ δεν έχει παραβιάσει τη συμφωνία που έχει γίνει με το Ισραήλ για την αεροπορική ασφάλεια στη Συρία.

Δείτε βίντεο από την ενημέρωση του Ρωσικού Υπουργείο Άμυνας όπου παρουσίασε σε 3D απεικόνιση λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους IL-20 :