Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018

Ρώσος ψυχίατρος: Να πάνε να… κοιταχτούν όσοι ξεροσταλιάζουν για να αγοράσουν τα νέα iPhone!

Ο υπ' αριθμόν 1 ψυχίατρος της Μόσχας Γκεόργκι Κοστιούκ χαρακτήρισε την συμπεριφορά των ατόμων που στέκονται στις ουρές για να αγοράσουν τα νέα iPhone ХS, ελαφρά μορφή εξάρτησης...
Ο δόκτωρ Κοστιούκ συνέστησε σε αυτούς που περίμεναν με τις ώρες στον κεντρικό δρόμο Tverskayia, για να αγοράσουν πρώτοι τα νέα iPhone ХS, να επισκεφθούν κάποιο ψυχολόγο ή ψυχοθεραπευτή.

iPhone maniacs!

Η μανία να αποκτήσει κάποιος κάποιο προϊόν, είναι μια έκφραση του εθισμού στο Shopping (shopaholic) που επιστημονικά λέγεται ωνιομανία (ψυχαναγκαστική διαταραχή αγορών). Στα άτομα που έχουν εξάρτηση σε σχέση με την αγορά κάποιου προϊόντος το κέντρο του εγκεφάλου που ανταποκρίνεται στην ικανοποίηση από την αγορά του συγκεκριμένου πράγματος είναι υπερτροφικό και επιζητεί συνεχή διέγερση. Και μπορεί να διεγερθεί μόνο με την αγορά ενός συγκεκριμένου πράγματος”, λέει ο Κοστιούκ.
Εάν το κέντρο του εγκεφάλου δεν διεγερθεί, το άτομο αρχίζει και υποφέρει, ενδέχεται και σωματικά, από ταχυκαρδίες, πονοκεφάλους και να είναι ανήσυχο. Αυτά τα συμπτώματα παροτρύνουν τα άτομα αυτά να στέκονται στις ουρές νύχτες ολόκληρες.
Ωστόσο όπως λέει ο Κοστιούκ το άτομο μπορεί να απαλλαγεί από μια τέτοιου είδους εξάρτηση. Πρώτη προϋπόθεση είναι να παραδεχθεί το ίδιο το άτομο το πρόβλημα του. Αν γίνει αυτό τότε ξεκινάει μια νέα στάση ζωής η οποία αλλάζει την συμπεριφορά του. Επισημαίνει παράλληλα όμως την σημασία που έχει σ’ αυτές τις περιπτώσεις η βοήθεια που μπορούν να παράσχουν ψυχολόγοι και ψυχοθεραπευτές.
Τα iPhone ХS θα αρχίσουν να πωλούνται από την Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου, αλλά σύμφωνα με την παράδοση μερικές μέρες πριν αρχίσουν οι πωλήσεις στην Μόσχα σχηματίζονται ουρές με αυτούς που επιθυμούν να αποκτήσουν πρώτοι τα νέα μοντέλα.
πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
https://www.newsit.gr/kosmos/rosos-psyxiatros-na-pane-na-koitaxtoun-osoi-kserostaliazoun-gia-na-agorasoun-ta-nea-iphone/2625296/