Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Τελείωσαν τα ψέμματα στην Συρία...έρχονται τα ανανεωμένα S-300

 
 Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας άρχισε την αποστολή ηλεκτρονικών συστημάτων στη Συρία για να δημιουργήσει μια ραδιο-ηλεκτρονική ομπρέλα προστασίας.
Το ρωσικό Υπ. Άμυνας άρχισε την μεταφορά συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου, γράφει η εφημερίδα Izvestia, επικαλούμενη πηγές παρακείμενες στο Υπουργείο.
 
Τα πρώτα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου διοχετεύθηκαν τη Δευτέρα 24 Σεπτέμβρη στην αεροπορική βάση Hmeimim, στη Συρία από αεροσκάφη Il-76, ανακοινώνει η εφημερίδα Izvestia
. Το ακριβές περιεχόμενο της μεταφοράς δεν ανακοινώθηκε.
Η μεταφορά όπλων ηλεκτρονικού πολέμου στοχεύει να καταργήσει την πλοήγηση από δορυφόρο, τα ραντάρ les radars de bord και τα συστήματα επικοινωνίας της πολεμικής αεροπορίας. Αυτά  τα συστήματα θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια ραδιοηλεκτρονική ομπρέλα προστασίας απρόσβλητη σε ακτίνα πολλών εκατοντάδων χιλιομέτρων πάνω από τη Συρία και στην παρακείμενη έκταση της Α Μεσογείου.
Σύμφωνα με το συντάκτη του στρατιωτικού portail πρόκειται για συστήματα Krasoukha4, προορισμένα να καταπολεμήσουν αεροσκάφη και drones και R-330J «Jitel». Επιπλέον η βάση της Hmeimim θα μπορούσε να εξοπλιστεί με το τελευταίο σύστημα  cri Divnomorye, ικανό  να προκαλέσει εμπλοκές στα σήματα ραντάρ επί του αεροσκάφους, καθώς και των συστημάτων δορυφορικής επικοινωνίας, ελέγχου και πλοήγησης.
Tην ίδια στιγμή σύμφωνα με το sputnik o Vladimir Ermakov επικεφαλής του Τομέα μη κλιμάκωσης του ΥΠΕΞ Ρωσίας δήλωσε στους δημοσιογράφους αναφορικά με την επικείμενη παράδοση των S300 στη Συρία πως «είναι βέβαιο ότι αυτές οι παραδόσεις δεν κατευθύνονται εναντίον του Ισραήλ. Αυτό είναι εταίρος μας ».
Ωστόσο η Ρωσία ανέπτυξε  οκτώ SU-30 και SU-35s στη βάση της  Hameimim για να κάνουν εναέριες περιπολίες πάνω από τη Συρία και να συγκρουστούν με κάθε ισραηλινό μαχητικό που θα επιτεθεί και πάλι στη συριακή ακτή. Τα 8 αεροπλάνα έφθασαν με 2 cargo αεροπορικές πτήσεις πριν λίγες μέρες και θα ξεκινήσουν τις περιπολίες στις 27 Σεπτέμβρη.
Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι η παροχή στη Συρία του συστήματος S-300 θα οδηγήσει σε σταθεροποίηση της κατάστασης.
« Η διοχέτευση του συστήματος S-300 δεν θα οδηγήσει σε κλιμάκωση στη Συρία αλλά σε σταθερότητα », ανέφερε ο επικεφαλής του Τμήματος Πυρηνικής Μη Διάδοσης και Ελέγχου των Όπλων του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Vladimir Jeremakov.
dimpenews.com