Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Κηδεύθηκε μ΄εντολή Άσαντ με κάθε επισημότητα ελληνορθόδοξος στρατηγός τ. Αρχηγός Συριακού ΓΕΣ. BINTEO


 
Mε οδηγία του προέδρου Bachar al-Assad, πραγματοποιήθηκε επίσημη κηδεία για τον ορθόδοξο στρατηγό Youssef Ragheb Chakour, τ. αρχηγό του συριακού ΓΕΣ την εποχή του Οκτωβριανού πολέμου της απελευθέρωσης.
 Συμμετείχαν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Συρίας , αποδόθηκαν στο νεκρό στρατιωτικές τιμές  τους και το φέρετρο είχε καλυφθεί με τη συριακή σημαία με 2 στεφάνια από λουλούδια.
Η σορός μεταφέρθηκε από το Νοσοκομείο του Μάρτυρα Youssef Azma στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στη Δαμασκό όπου έγινε και η νεκρώσιμος ακολουθία.
Ο εν αποστρατεία στρατηγός Mahmoud Abdel Wahab Chawa, Υφυπουργός Άμυνας, ΓΕΣ εκφώνησε τον επικήδειο και τόνισε τον αυτοθυσιαστικό χαρακτήρα και την αυταπάρνηση του εκλιπόντα.
Ο Υπουργός Mansour Azam, εκπροσωπώντας τον Bachar al-Assad, ο Fayçal Miqdad, Υφ. Εξωτερικών, ο Ayman Soussan, Αναπληρωτής Υπ.Εξωτερικών, και πολυάριθμες εξέχουσες προσωπικότητες  και πλήθος κόσμου αποχαιρέτισαν τον στρατηγό.
Μετά το τέλος της θρησκευτικής τελετής η σορός του μεταφέρθηκε στο ελληνορθόδοξο κοιμητήριο του Αγ Γρηγορίου στο  Bab Charqi στη Δαμασκό όπου έγινε η ταφή.sana 14.9.18








dimpenews.com