Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Τελικά η πρoωθούμενη τρομοκρατία εξυπηρετεί την επερχόμενη δικτατορία ώς συγκοινωνούντα δοχεία

Εγκρίθηκαν οι παρακολουθήσεις στις τηλεπικοινωνίες των πολιτών -Θα συλλέγονται στοιχεία ελεύθερα. Την άδεια των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών να συλλέγουν τα δεδομένα των τηλεφωνικών επικοινωνιών εκατομμυρίων Αμερικανών ανανέωσε την Παρασκευή ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ.
Το δικαστήριο επιτρέπει στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών να συλλέγουν μεταδεδομένα από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Τζέιμς Κλάπερ, διευθυντή των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρονται λεπτομέρειες για την απόφαση του δικαστηρίου, όμως Αμερικανός αξιωματούχος επεσήμανε ότι η άδεια των υπηρεσιών πληροφοριών ανανεώθηκε για διάστημα τριών μηνών και ότι αφορά το σύνολο του προγράμματος συλλογής μεταδεδομένων.
Στο παρελθόν έχουν εκδοθεί σχετικές αποφάσεις για μεμονωμένες εταιρείες τηλεπικοινωνιών, όμως ο Αμερικανός αξιωματούχος σημείωσε ότι η τρέχουσα απόφαση του δικαστηρίου αφορά όλες τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών από τις οποίες συγκεντρώνονταν μεταδεδομένα βάσει προηγούμενων δικαστικών αποφάσεων.
Το πρόγραμμα συλλογής τηλεφωνικών μεταδεδομένων (κλήσεις, πλήθος, διάρκεια κ.λπ.) αποκαλύφθηκε από τον πρώην σύμβουλο της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) Έντουαρντ Σνόουντεν.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε χθες ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστή Ρίτσαρντ Λίον, με έδρα την Ουάσινγκτον, ο οποίος τον Δεκέμβριο είχε κρίνει ότι το «σχεδόν οργουελικό» πρόγραμμα αυτό είναι πιθανόν «αντισυνταγματικό».
Αντίθετα ο ομοσπονδιακός δικαστής Ουίλιαμ Πόλι, με έδρα το Μανχάταν, αποφάνθηκε τον ίδιο μήνα ότι το πρόγραμμα αυτό είναι σύννομο και απέρριψε την προσφυγή που είχε καταθέσει εναντίον του η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU). Το εάν και κατά πόσον το πρόγραμμα αυτό πρέπει να συνεχιστεί επαφίεται στα μέλη του Κογκρέσου και τον πρόεδρο των ΗΠΑ, που θα πρέπει να πάρουν τη σχετική απόφαση, πρόσθεσε.
Το γραφείο του Κλάπερ ανακοίνωσε ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών είναι «ανοιχτές σε τροποποιήσεις» όσον αφορά το πρόγραμμα συλλογής μεταδεδομένων, ώστε να υπάρξει «περισσότερη προστασία της ιδιωτικότητας και των πολιτικών ελευθεριών, ενώ παράλληλα να διατηρηθούν τα λειτουργικά οφέλη του».


Πηγή: Εγκρίθηκαν οι παρακολουθήσεις στις τηλεπικοινωνίες των πολιτών -Θα συλλέγονται στοιχεία ελεύθερα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/137483#ixzz2pSBH7Gvh