Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Δυτικός δάκτυλος στο ΕλληνοΡωσικό Ορθόδοξο τόξο-Σαμποτάζ στην στήριξη εθνικών θεμάτων απο την Ρωσία

Αυτός είναι ο δεύτερος Ρώσος διπλωμάτης που απέλασαν - Προειδοποίηση για ελληνικά εθνικά συμφέροντα από Μόσχα (φωτό)
Ιδιαίτερος εκνευρισμός  επικρατεί στη Μόσχα από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης
να απελαθούν δύο Ρώσοι διπλωμάτες,
αλλά ειδικότερα για τους λόγους οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν ως πρόφαση για την απέλασή τους, με προεξάρχοντα ότι οι απελαθέντες έθεσαν σε κίνδυνο την «ελληνική εθνική ασφάλεια»…
Ανώτατη πηγή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, μιλώντας στο pronews.gr σημείωσε χαρακτηριστικά:
« Η ελληνική εθνική ασφάλεια, πιστέψτε μας, χρωστά πολλά στη Ρωσία. Αν κινδυνεύει από κάποιους αυτοί βρίσκονται σήμερα στο ίδιο τραπέζι (σ.σ. εννοώντας τη σύνοδο του ΝΑΤΟ) με την ελληνική κυβέρνηση»
Σύμφωνα με πληροφορείς του pronews.gr ο δεύτερος  διπλωμάτης που απελάθηκε από την Ελλάδα (ο πρώτος ήταν ο Βίκτορ Γιάκοβλεφ) είναι ο ανώτατος διπλωμάτης Αλεξέι Ποπόφ (φωτό) πρώην γενικός πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, έχοντας ως «χώρο ευθύνης» τη Βόρεια Ελλάδα.
Οι δύο αυτοί Ρώσοι διπλωμάτες (Β.Γιάκοβλεφ και Α.Ποπόφ) «κατηγορούνται» από ελληνικής πλευράς ότι είχαν επιχειρήσει να αποσπάσουν πληροφορίες αντί χρηματικού ανταλλάγματος από Έλληνες αξιωματούχους σε ότι αφορά το περιεχόμενο και την πορεία των διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια, προκειμένου η κυβέρνηση Τσίπρα να εκχωρήσει το όνομα «Μακεδονία» και ως εκ τούτου να καταστεί δυνατή  η είσοδος των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.
Επίσης «κατηγορούνται» ότι συγκέντρωναν πληροφορίες και δρούσαν σε βάρος των εθνικών συμφερόντων στην περιοχή του Αγίου Όρους.
Aς δούμε και σε βίντεο τον Ρώσο «κατάσκοπο» να μιλά για την ελληνορωσική φιλία:


Σε μερικές ώρες το pronews.gr θα έχει αποκλειστικό ρεπορτάζ από το παρασκήνιο της απέλασης των Ρώσων ανώτατων διπλωματών.
Να σημειώσουμε ότι ο Ποπόφ  θεωρείτο από τα πλέον δραστήρια μέλη της ρωσικής διπλωματικής  αντιπροσωπείας στην Ελλάδα με βαθιά γνώση των θρησκευτικών ισορροπιών μεταξύ των Ορθοδόξων Πατριαρχείων.
Να σημειώσουμε ότι στον Ποπόφ «χρεώνουν» το στήσιμο του παραρτήματος της  Αυτοκρατορικής Ορθόδοξης Παλαιστινιακής Ένωσης (έτος ίδρυσης 1882) στην Ελλάδα. Το συγκεκριμένο παράρτημα (με πρόεδρο τον πρώην πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας και πρόεδρο του Ελεγκτικού Συμβουλίου της Ρωσίας, Στεπάσιν Σεργκέι Βαντίμοβιτς.
Η σχετική τελετή, πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Δοβρά το 2016, παρόντος του Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμονος, ο οποίος αμέσως μετά αναφέρθηκε στην ιστορικότητα της Μονής και την ανασύστασή της πριν από 22 χρόνια.
"Στον Ιερό αυτό τόπο σας υποδεχόμαστε σήμερα με πολύ χαρά και αγάπη, και εύχομαι ο Θεός να ευλογεί τα έργά σας" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Βεροίας, υποδεχόμενος τον Βαντίμοβιτς.
Στην τελετή παρέστη τότε ο πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη Α.Ποπώφ, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος Σίμος Παναγιωτίδης, πρώην υπουργοί καθώς και Μέλη της Ένωσης.
Ο Ρώσος βουλευτής Andrei Klimov, δήλωσε πριν λίγο ότι η Ρωσία θα απαντήσει με την την απέλαση δύο Ελλήνων διπλωματών για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών. 

* http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ethnika-themata/698874_aytos-einai-o-deyteros-diplomatis-poy-apelase-i-kyvernisi
http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ethnika-themata/698874_aytos-einai-o-deyteros-diplomatis-poy-apelase-i-kyvernisi