Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Έτσι εξηγείται το μένος εναντίον της Ρωσίας, γνωρίζει πολλά και είναι υπερδύναμη

Ρωσία: «Ελέγχει» όλη τη Γη μια παγκόσμια κυβέρνηση
Ερευνα: Το 67% των πολιτών πιστεύει ότι η κεντρική εξουσία είναι στα χέρια πλουσίων

Ποιος κυβερνά αυτόν τον κόσμο;» έχουν διερωτηθεί κατά καιρούς πολλοί άνθρωποι, όμως δύο στους τρεις Ρώσους φαίνεται πως έχουν ήδη την απάντηση:
«Μια παγκόσμια κυβέρνηση»! Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε από το Ρωσικό Κέντρο Ερευνας της Κοινής Γνώμης (VtsIOM), το 67% των Ρώσων πολιτών πιστεύει ότι κυβερνά «μία παγκόσμια κυβέρνηση». 
Το ποσοστό είναι αυξημένο κατά 22% σε σχέση με τα δεδομένα του 2014, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η πλειονότητα όσων ασπάζονται αυτή την άποψη είναι είτε επειδή είδαν σχετικές ειδήσεις στην τηλεόραση, διάβασαν γι' αυτό ή άκουσαν από γνωστούς τους είτε επειδή πιστεύουν ότι η εξουσία ανήκει σε πλούσιους και ολιγάρχες. Ενα 7% κάνει τη διαφορά βασίζοντας την πεποίθηση αυτή στην ύπαρξη ομάδων και οργανισμών, όπως ο ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ.
Χρήμα και επιρροή
Αναφορικά με τους στόχους της «παγκόσμιας κυβέρνησης», ένα ποσοστό 30% απάντησε πως πρόκειται για εξουσία και επιρροή, ενώ ένα 16% απάντησε πως στόχος είναι τα χρήματα και ο πλουτισμός.

Σύμφωνα με το 6% των ερωτηθέντων, στόχος μπορεί να είναι ο έλεγχος αύξησης του πληθυσμού, τα προσωπικά συμφέροντα και τα οφέλη, αλλά και η επιθυμία να βλάψουν τη Ρωσία! «Ποιοι είναι οι κακοί;» Μα, φυσικά, οι ολιγάρχες, οι τραπεζίτες, οι πλούσιοι, οι Αμερικανοί, οι πολιτικοί και οι ηγέτες κρατών!

Μόλις το 24% των Ρώσων δεν συνεπαίρνεται από ιστορίες συνωμοσίας, απορρίπτοντας την ιδέα της παγκόσμιας κυβέρνησης. Το 15% απάντησε πως κάθε χώρα έχει δική της κυβέρνηση, το 12% πως μια ομάδα ανθρώπων θα ήταν αδύνατο να χειρίζεται όλο τον πλανήτη και το 7% πως δεν το πιστεύει γιατί απλά δεν υπάρχει καμία απόδειξη επ' αυτού.