Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018

Συνεχίζει να προκαλεί ο Ντουτέρτε: Φέρτε μου μια selfie με τον Θεό για να πιστέψω ότι υπάρχει

Λίγες ημέρες μετά τη δήλωσή του «ο Θεός σας είναι ηλίθιος»
    Με το Θεό και την πίστη των ανθρώπων τα έβαλε ξανά ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε, ο οποίος λίγες ημέρες μετά την προκλητική δήλωση «ο Θεός σας είναι ηλίθιος», επανήλθε λέγοντας ότι θα παραιτηθεί αν κάποιος Χριστιανός του αποδείξει ότι υπάρχει Θεός μέσω μιας... selfie!
Αν κάποιος μου πει ότι έχει πάει στον ουρανό, έχει μιλήσει ή έχει δει αυτοπροσώπως τον Θεό θα παραιτηθώ σήμερα, είπε ο Ντουτέρτε σε ομιλία του την Παρασκευή.
«Χρειάζομαι απλά εναν μάρτυρα που θα μου πει "Πρόεδρε αυτοί οι ανόηοτοι στην εκκλησία με διέταξαν να πάω στον ουρανό και να μιλήσω στον Θεό. Ο Θεός πραγματικά υπάρχει. Έχουμε μια φωτογραφία μαζί και τράβηξα μια selfie"» ήταν η χαρακτηριστική προκλητική ατάκα του Φιλιππινέζου προέδρου κατά τη διάρκεια των εγκαινίων τεχνολογικής έκθεσης στην πόλη Νταβάο.

Ο Ντουτέρτε στη συνέχεια έβαλε στο στόχαστρό του την Καθολική Εκκλησία αναρωτώμενος γιατί χρειάζεται τις δωρεές. «Αν στα αλήθεια βοηθάτε τους ανθρώπους, γιατί τους ζητάτε χρήματα;» ήταν η απορία του.
Αν και ο Ντουτέρτε βρίσκεται μόλις στο δεύτερο έτος της εξαετούς θητείας του αρκετοί υποστηρίζουν ότι ο λεκτικός πόλεμος στους Χριστιανούς ίσως να μην του επιτρέψει να ολοκληρώσει τη διαμονή του στο προεδρικό μέγαρο των Φιλιππίνων καθώς έχει απομονωθεί τόσο στη χώρα του όσο και σε διεθνές επίπεδο.