Κυριακή, 8 Ιουλίου 2018

Κούρδοι (YPG): Από τις 20 Ιανουαρίου σκοτώσαμε 2.504 Τούρκους στρατιώτες και ισλαμιστές μισθοφόρους στην Εφρίν

Οι κουρδικές Μονάδες Προςτασίας του Λαού (YPG), κυρίως συνιστώσα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν σε ενέδρα δύο Τούρκους στρατιώτες και σε άλλη μάχη τρεις ισλαμιστές μισθοφόρους, στον κατεχόμενο από τους Τούρκους κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία.
  
«Στις 3 Ιουνίου οι δυνάμεις μας στόχευσαν μια περίπολο του τουρκικού στρατού εισβολής με εκρηκτικό μηχανισμό μέσα στο χωριό Καφρ Τζάνα στην περιοχή Σαρά της Εφρίν.
»Αποτέλεσμα της δράσης ήταν ο θάνατος δύο Τούρκων στρατιωτών, ένας εκ των οποίων ήταν στρατοχωροφύλακας. Τα ονόματά τους είναι: Μουχάμεντ Καρά και Ορχάν Ντεμίρ.
»Μετά τη δράση, οι εισβολείς εξαπέλυσαν μεγάλη επιχείριση στην περιοχή. Οι δυνάμεις της επιχείρισης σύντομα όμως αποσύρθηκαν, δίχως να πετύχουν τους στόχους τους.
»Στις 6 Ιουλίου, οι εισβολείς πραγματοποίησαν επιχείριση γύρω από το χωριό Σαντίγια στην περιοχή Ράτζο της Εφρίν έχοντας λάβει πληροφορίες από ένα χωρικό.
»Τρεις φιλότουρκοι τρομοκράτες (σ.σ. μισθοφόροι ισλαμιστές) σκοτώθηκαν στη μάχη που ξεκίνησε στις 05.00 το πρωί και κράτησε μέχρι τις 10.00, ενώ ακόμα δύο τραυματίστηκαν.
»Δύο σύντροφοί μας έπεσαν μάρτυρες σε αυτή τη μάχη και ένας ακόμα αιχμαλωτίστηκε από τους εισβολείς βαριά τραυματισμένος», αναφέρεται στην ανακοίνωση των YPG.
Οι YPG προσθέτουν ότι θα δώσουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του χωρικού που τους κατέδωσε και οδήγησε τους ισλαμιστές να τους χτυπήσουν στο χωριό Σαντίγια.
«Υποσχόμαστε στον λαό μας ότι όσοι συνεργάζονται με τις δυνάμεις εισβολείς στην Εφρίν θα πληρώσουν για τις πράξεις τους», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Οι Κούρδοι προσθέτουν ότι από την έναρξη της επιχείρισης «Κλάδος Ελαίας» του τουρκικού στρατού στις 20 Ιανουαρίου 2018, δηλαδή της επιχείρισης εισβολής και κατοχής της Εφρίν, έχουν σκοτώσει 2.504 Τούρκους στρατιώτες και μισθοφόρους τους.