Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Με ισραηλινή τεχνολογία η Τουρκία “τρέχει με χίλια”.

Μη επανδρωμένα σκάφη για το Αιγαίο ετοιμάζουν οι Τούρκοι - ΒΙΝΤΕΟ
Όσο εμείς εδώ στην Ελλάδα προσπαθούμε να καταστρέψουμε ότι έχει απομείνει όρθιο απ΄ αυτό που ονομάζεται ελληνική αμυντική βιομηχανία,
η Τουρκία “τρέχει με χίλια”. Και βάζει στόχους πολύ υψηλούς.Κατά τη σύνοδο των μετόχων του Υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας τέθηκε ότι ο στόχος των εσόδων μέχρι το 2023 είναι στο ποσό των 25 δις δολαρίων.
Αναφέρθηκε επίσης ότι τα έσοδα των εισαγωγών κατά το 2014 κυμάνθηκαν στο ποσό του 1 δις 855 εκατ. δολαρίων με την επισήμανση ότι κατά την περίοδο 2010-2014 η αύξηση των εσόδων κυμάνθηκε σε ποσοστό της τάξεως του 15% και ότι με τις νέες δυνατότητες ή αύξηση από τώρα μέχρι το 2023 μπορεί να φθάσει το 35%, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των εσόδων μέχρι τότε των 25 δις δολαρίων.
Οι αριθμοί δεν είναι το μόνο ανησυχητικό. Τα σχέδια των τουρκικών αμυντικών βιομηχανίων θα πρέπει να μας αφυπνίσουν. Για παράδειγμα δείτε στο βίντεο τα μη επανδρωμένα ταχέα σκάφη που είναι έτοιμη να παράξουν οι Τούρκοι.

http://www.onalert.gr/stories/mi-epadromena-taxea-skafi-gia-to-aigaio-sxediazei-i-tourkia/45899
Ισραήλ: Υποβρύχια, περιπολικά σκάφη και USVs για το Ναυτικό
Το ισραηλινό Ναυτικό ολοκληρώνει τα σχέδια ενσωμάτωσης του πέμπτου υποβρυχίου κλάσης Dolphin INS Tanin στον στόλο, αλλά και την παραλαβή του INS Rahav περί τα μέσα του ερχομένου έτους, ενώ σχεδιάζει τη δημιουργία ενός στόλου από μη επανδρωμένα πλοιάρια επιφανείας (USV: unmanned surface vessels).
Ήδη, τα σχέδια ενσωμάτωσης του στόλου αυτού στη δομή των δυνάμεών του έχουν προχωρήσει και πλέον αναμένεται η ολοκλήρωσή τους κατά τους πρώτους μήνες του 2015. Μέχρι τα μέσα του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η πιστοποίηση τριών USV τύπου Protector, τα οποία έχουν αναπτυχθεί από την εγχώρια αμυντική βιομηχανία και την εταιρία Rafael.
Τα μη επανδρωμένα σκάφη του τύπου, μαζί με τα τέσσερα περιπολικά ανοικτής θαλάσσης (OPV: Offshore Patrol Vessels) που θα ναυπηγηθούν – με επιδότηση του γερμανικού δημοσίου – από τη γερμανική TKMS (ThyssenKrupp Marine Systems), θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην παράκτια άμυνα, ενώ θα αποτελέσουν κεντρικό άξονα της ασφάλειας των πλατφορμών εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της χώρας.
Τα σχέδια αυτά θα προχωρήσουν ανεξάρτητα της εσωτερική πολιτικής κατάστασης στη χώρα, καθώς οι τριβές στον κυβερνητικό συνασπισμό και η απομάκρυνση του υπουργού Οικονομικών, άνοιξε τον δρόμο για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών στις 17 Μαρτίου 2015.
Ωστόσο, μια καθυστέρηση στην έγκριση του προγράμματος για τα τέσσερα OPV είναι πιθανή, τόσο για πολιτικούς όσο και για οικονομικούς λόγους.
http://www.defence-point.gr/news/?p=119289