Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Αμερικανική στρατιωτική προπαγάνδα δημιουργίας ακραίων ισλαμιστών

'μην αγοράζουν τα iPhone'
Ο επικεφαλής της Δημοκρατίας της Τσετσενίας Ramzan Kadyrov, τάχθηκε κατά της χρήσης των αμερικανικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των instant messengers από τους έφηβους. (lifenews)
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μηχανισμοί αυτοί  χρησιμοποιούνται από στρατολόγους νέων σε εξτρεμιστικές ομάδες, διότι η εξ αποστάσεως επικοινωνία ενδείκνυται για την εύκολη εξαπάτηση. Άλλος ένας λόγος είναι ότι οι ​​νέοι αντιλαμβάνονται τα μηνύματα στο Internet ως τη μόνη πηγή πληροφόρησης.
Ο Καντίροφ δήλωσε ότι είναι συχνά μέσω των κοινωνικών δικτύων και εφαρμογών ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, όπως το WhatsApp που προγραμματίζονται καθηγούμενες μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, όπως στην Αίγυπτο και τη Λιβύη.
»Έχουμε  περίπου 20 νεαρούς ,  μεταξύ 16 και 18 ετών, οι οποίοι ξεκίνησαν να πάνε στη Συρία μέσω Τουρκίας, διότι έβλεπαν προπαγανδιστικά βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που τους έλεγαν ότι αυτός είναι ο δρόμος του Θεού.»
Κάλεσε όλους τους πολίτες της Τσετσενίας να αναλάβουν την προστασία των μικρών παιδιών  από τα κοινωνικά δίκτυα και τις υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων. Επίσης τάχθηκε υπερ μιας σωστής χρήσης του διαδικτύου αναφερόμενος σε παραδείγματα εθισμού.
Προηγουμένως, ο Ραμζάν Καντίροφ είχε δηλώσει ότι »όλη η Ρωσία» κάθεται «στα κοινωνικά δίκτυα των ΗΠΑ, συμβάλλοντας στην αύξηση της αξίας τους», και προέτρεψε τους Ρώσους  να προσχωρήσουν σταδιακά  στο κοινωνικό δίκτυο «VKontakte», το οποίο λειτουργεί σε ρωσική πλατφόρμα ( αντίστοιχο του fb) .
O Καντίροφ για να στηρίξει την εγχώρια παραγωγή, δώρισε ένα ρώσικο Yota Phone  στον ρώσο ράπερ Τimati και δήλωσε ότι συμβουλεύει τους Ρώσους να μην αγοράζουν τα iPhone, επειδή έτσι χρηματοδοτούν τη στρατιωτική βιομηχανία των ΗΠΑ.
dimpenews.com