Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Κάνουν τα πάντα για να μας πείσουν οτι είχε ψυχασθενικό πρόβλημα

Ο συγκυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους Airbus A-320 της εταιρείας Germanwings Andreas Lubitz, που όπως φαίνεται παρέσυρε σκόπιμα στο θάνατο 149 ανθρώπους, είχε όντως ψυχολογικά προβλήματα και νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρική κλινική όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα "Bild" ή ήταν προσηλυτισμένος στο Ισλάμ και αυτός ήταν ο λόγος που τον οδήγησε στην αυτοκτονία παρασύροντας και όλους τους επιβαίνοντες στο θάνατο; 
 
Μέχρι στιγμής οι αρχές δεν έχουν δώσει στοιχεία, ενώ κατά κάποιο τρόπο τα θρησκευτικά ή εθνοτικά πιστεύω του συγκυβερνήτη της μοιραίας πτήσης αποκρύπτονται. Κανείς, επίσης, μέχρι στιγμής δε γνωρίζει τι είναι ή τι κρύβει η «σημαντική αποκάλυψη» που έκαναν οι αστυνομικές αρχές στο σπίτι των γονιών του Andreas Lubitz, στο Montabaur.
 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της "Daily Telegraph", η γερμανική αστυνομία έκανε «φύλλο και φτερό» το σπίτι των γονιών του και βάση της έκθεσης των αξιωματικών, υπήρξε ένα σοβαρό εύρημα χωρίς όμως να δώσουν περισσότερα στοιχεία γι’ αυτό. Πάντως, ξεκαθάρισαν ότι δεν επρόκειτο για σημείωμα αυτοκτονίας. Πρόκειται για το ένοχο μυστικό; Κάποιοι εκτιμούν πως πρόκειται για σημειώσεις και στοιχεία που δίνουν πολλές απαντήσεις. Μένει να το δούμε ποιες θα είναι αυτές.
 
Πιο συγκεκριμένα, σήμερα, οι νέες πληροφορίες γύρω από τον πιλότο μπλέκονται με εικοτολογία και τις ανεπιβεβαίωτες φήμες που δεν μπορούν εύκολα να διαχωριστούν. Αναφορές τον θέλουν να είχε νοσηλευτεί για ψυχολογικά προβλήματα, άλλες φήμες τον θέλουν ακόμη και να είχε προσηλυτιστεί στο Ισλάμ.
 
Το περιστατικό δεν είναι πρωτοφανές, αλλά το σοκ κάνει επίμονη την αναζήτηση απαντήσεων. Εκεί που μέχρι πρότινος στις εφημερίδες και τα τηλεοπτικά κανάλια εναλλάσσονταν πιλότοι με μηχανικούς αεροσκαφών για να δώσουν τα φώτα τους γύρω από τα πιθανά αίτια της συντριβής, τώρα εναλλάσσονται ψυχολόγοι με ψυχιάτρους. Το ιστορικό του συγκυβερνήτη περνά από κόσκινο, ειδικών και μη, γνωστών ή όχι.
 
Έως τώρα τα στοιχεία που έχουν επιβεβαιωθεί είναι πως ο 28χρονος Andreas Lubitz, από το Montabaur (Ρηνανία-Παλατινάτο) στη Γερμανία είχε ξεκινήσει την εκπαίδευσή του στη σχολή της Lufthansa το 2008, την είχε διακόψει για μερικούς μήνες αλλά τελικά την ολοκλήρωσε και ξεκίνησε να πετάει το 2013. 
 
Έμενε σε δύο σπίτια, στο πατρικό του στο Montabaur και σε διαμέρισμα στο Ντύσελντορφ. Κανόνας για πιλότους της ηλικίας του, όπως επιβεβαιώνουν οι πάντες. Είχε περάσει όλες τις εξετάσεις, τόσο εκείνες που αφορούσαν την εκπαίδευσή του όσο και τις ιατρικές και ήταν 100% ικανός να πετάξει.
 
Το μόνο που εκ πρώτης όψεως δεν είναι απολύτως κανονικό είναι το διάλειμμα μερικών μηνών από την εκπαίδευση. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, ο Lubitz είχε πάθει τότε είτε υπεκόπωση είτε κατάθλιψη.
 
Σε αυτό έρχεται να προστεθεί δημοσίευμα της "Bild", το οποίο μιλά για κατάθλιψη και κρίσεις πανικού κάτι που τον οδήγησε να νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική. Άλλο δημοσίευμα, του βρετανικού Telegraph αυτή τη φορά αναφέρει, επικαλούμενο πηγές της γερμανικής αστυνομίας, ότι στο σπίτι του Andreas Lubitz  «έγινε μία σημαντική ανακάλυψη» και το σχετικό αντικείμενο ή αντικείμενα εξετάζονται για να δώσουν πιθανά στοιχεία.
 
Την ίδια ώρα, από το πρωί κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο η αναφορά πως ο 28χρονος πιλότος είχε πρόσφατα προσηλυτιστεί στο Ισλάμ με τη θεωρία αυτή να ενισχύει η άρνηση του Γάλλου εισαγγελέα να σχολιάσει σχετικά με το εθνοτικό ή θρησκευτικό υπόβαθρο του πιλότου.
 
Η γερμανική εταιρεία Lufthansa, θυγατρική της οποίας είναι η Germanwings, έχει υποστεί μία τεράστια ζημιά λόγω του ότι ο πιλότος της είτε από ψυχολογικούς λόγους είτε από άλλους προχώρησε σκόπιμα στη συντριβή του αεροσκάφους, σκοτώνοντας 149 αθώους ανθρώπους. Σκεφτείτε το κόστος για την Ευρώπη, αν υπάρξουν στοιχεία που να συνδέουν τον Lubitz με Ισλάμ και τζιχαντιστές.  
 
 defencenet.gr