Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Οδηγούν σε διάλυση τα ΕΚΑΜ: Αντί να εκπαιδεύονται τους έχουν να φρουρούν στόχους!

Σε κατάσταση διάλυσης οδηγεί την ΕΚΑΜ το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Έχοντας εντολές για καθήκοντα φύλαξης και μόνο οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας έχουν μείνει χωρίς καμία απολύτως εκπαίδευση τους τελευταίους 6 μήνες κάτι που έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην επιχειρησιακή τους ετοιμότητα όσο και στο ηθικό της ευαίσθητης αυτής μονάδας.
Πιο συγκεκριμένα όλο το προσωπικό της υπηρεσίας απασχολείται για την φύλαξη των φυλακών Δομοκού επί 24ωρου βάσεως, των φυλακών Κορυδαλλού επί 24ωρου βάσεως, δύο νοσοκομείων όπου νοσηλεύονται φρουρούμενοι απεργοί πείνας, των αιθουσών όπου πραγματοποιούνται δίκες στις φυλακές κορυδαλλού, ενώ ένας μεγάλος αριθμός απασχολείται για μεταγωγές κρατουμένων!
Αποτέλεσμα της τραγελαφικής αυτής κατάστασης είναι πως δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για τους άνδρες των ειδικών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ για εκπαίδευση και το φαινόμενο αυτό έχει γίνει ιδιαίτερα έντονο τους τελευταίους έξι μήνες.
Έτσι το προσωπικό που αποτελεί την αιχμή του δόρατος της ΕΛ.ΑΣ αναλαμβάνοντας τις πλέον δύσκολες αποστολές που σχετίζονται με τρομοκρατία ή με ομηρείες βρίσκεται πρακτικά ανεκπαίδευτο και αντ΄ αυτού  φυλάσσει στόχους μια αποστολή που μπορούν να κάνουν άλλοι Αστυνομικοί.
Μάλιστα η διάθεση του προσωπικού της ΕΚΑΜ έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ομάδα ετοιμότητας κάτι που προβλέπεται με όλες τις παρόμοιες μονάδες στις χώρες του εξωτερικού 
Το να διατηρείται μια μονάδα αιχμής όπως η ΕΚΑΜ σε ετοιμότητα είναι μια δύσκολη και επ0ίπονη διαδικασία και απαιτεί συνεχή εκπαίδευση σε όλα τα αντικείμενα της αποστολής μονάδας. Αυτό είναι κάτι που η ΕΛΑΣ και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης φαίνεται να αγνοούν. Ας ελπ0ίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί να διαπιστώσουν την έλλειψη αυτή στην πράξη.
defencenet.gr