Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Ετοιμάζονται αλλαγές στα ευαίσθητα Βαλκάνια, με αμερικανική υποστήριξη στην αλβανική πλευρά. Όλα δείχνουν Μεγάλη Αλβανία!

Το αλβανικό κόμμα των Σκοπίων, Δημοκρατική Ένωση για Ενσωμάτωση- DUI, πραγματοποιεί ‘Θεματικό Συνέδριο’ 28 και 29 Μαρτίου 2015 στο ξενοδοχείο Holiday Inn στην πόλη των Σκοπίων.
Σημειώνεται ότι κατά την πρώτη ημέρα μίλησαν από την Ελλάδα, ο διπλωμάτης Αλέξανδρος Μαλλιάς, ο διεθνής αναλυτής, Ντάνιελ Σέρβερ, οι διπλωμάτες Έρβαν Φουέρε και Πίτερ Φέιθ.
Ο Αμερικανός ειδικός αναλυτής, Ντάνιελ Σέρβερ που μίλησε μέσω Skype τόνισε ότι τα Σκόπια, έχουν χάσει, πια, την αξιοπιστία τους, ενώπιον της διεθνούς κοινότητας, λόγω των σκανδάλων των υποκλοπών.
Ο πρώην πρέσβης της ΕΕ στα Σκόπια, Έρβαν Φουέρε επέκρινε το αλβανικό κόμμα DUI, που ακόμη βρίσκεται σε συνασπισμό  με το κόμμα του Νίκολα Γκρούεφσκι, το VMRO-DPMNE, το οποίο έχει παραβιάσει όλους τους κανόνες και τις αξίες που πρεσβεύει το DUI. 
Πρόσθεσε ότι «αυτή η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε αξιοπιστία και νομιμότητα». Ποια χώρα στη Δυτική Ευρώπη θα μπορούσε να ανεχθεί αυτήν την πολιτική δομή; ρώτησε στην παρέμβασή του. 
Αναφερόμενος στο σκάνδαλο υποκλοπών, δήλωσε ότι οι φήμες δεν είναι μοντάζ, είναι αυθεντικές και από τις συνομιλίες ακούει κανείς βρώμικα πράγματα  και επαίσχυντες πράξεις που κάνουν αυτοί που κυβερνούν.
«Δεν έχει σημασία ποιος είναι υπεύθυνος για το σκάνδαλο των υποκλοπών, εκεί παρατηρείται έντονη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ανθρώπινης προσωπικότητας. Διοικητές συμπεριφέρονται ως να ήταν το κράτος ιδιοκτησία τους, είπε μεταξύ άλλων ο Φουέρε.
Ο Έλληνας πρώην πρέσβης στις ΗΠΑ, Αλέξανδρος Μαλλιάς, δήλωσε ότι η χώρα του θέλει να βοηθήσει τη διαδικασία ένταξης των Σκοπίων και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει κάνει σοβαρές προκλήσεις από ορισμένες ενέργειές της.
Ο πρόεδρος του αλβανικού κόμματος DUI, αναφερόμενος στο σκάνδαλο των υποκλοπών, είπε πως την κατάσταση αυτή την είχε επισημάνει το κόμμα πριν την δημοσίευση των ‘βομβών’ το Ζόραν Ζαέφ  και ότι δεν έχει σημασία με ποιο σλαβικό κόμμα σχηματίζει  συνασπισμό για τη δημιουργία κυβέρνησης, αφού στους στόχους του,  έχει παραμείνει σταθερό , στην προοπτική ένταξης του ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.