Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Δεν θέλουν σε καμία περίπτωση τα ξένα κέντρα την εθνική ενότητα των Ελλήνων...μυστικές υπηρεσίες δουλεύουν για την καταστροφή μας

Με χρήση εγγράφων που καταγγέλλονται ως "πλαστά" και σίγουρα για την δημιουργία τους απαιτείται η χρήση μυστικών υπηρεσιών, εγχώρια συστημικά ΜΜΕ με δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από τράπεζες εν ειδη "πέμπτης φάλαγγας" * και σε αγαστή συνεργασία με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και βέβαια τα γερμανικά ΜΜΕ μετά από σιωπή ("μπουκωμένοι";) ετών από κυβέρνησης Σαμαρά τώρα αλυχτούν στην υπόθεση Κατρούγκαλου.
 Ας είναι, πρέπει να επέμβει άμεσα ο εισαγγελέας, να εξετάσει οπωσδήποτε την υπόθεση Γ.Κατρούγκαλου, για να ξεκαθαρίσει επιτέλους τι πραγματικά συνέβη. Αληθεύει το δημοσίευμα της εφημερίδας το οποίο εμφανίζει τον κ. Κατρούγκαλο να έχει υπογράψει ιδιωτικά συμφωνητικά με εκατοντάδες απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους, από τους οποίους έπαιρνε προμήθεια 12% επί των αποζημιώσεων που θα λάμβαναν σε περίπτωση επαναπρόσληψης;
 
Σύμφωνα με το νόμο, αν ένας δημόσιος υπάλληλος απολυθεί και επαναπροσληφθεί, θα λάβει το 25% του μισθού του για τρία ολόκληρα χρόνια. Οπως αναφέρει η εφημερίδα το "Βήμα", ο κ. Κατρούγκαλος είχε κάνει ιδιωτικά συμφωνητικά με τουλάχιστον 300 απολυμένους του Δημοσίου. Σε αυτά, δηλώνεται ότι σε περίπτωση που πάρουν αποζημιώσεις ή διοριστούν στο Δημόσιο, τότε εκείνος θα δικαιούται ως δικηγορική αμοιβή το 12% των χρημάτων.
 
Το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει  ότι τα ιδιωτικά συμφωνητικά υπογράφονται τις ημέρες που ο κ. Κατρούγκαλος μπαίνει στην κυβέρνηση ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δηλαδή ως υπουργός που θα αναλάβει να χειριστεί τους απολυμένους και τους υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλους του Δημοσίου.  
 
Φυσικά σαν δικηγόρος είχε δικαίωμα να ορίσει την αμοιβή του ως ήθελε. Το θέμα είναι στην ημερομηνία. Εκεί βρίσκεται το "ζουμί".
 
Λίγες ώρες μετά από τη δημοσίευση του ρεπορτάζ, ο Γιώργος Κατρούγκαλος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην οποία τόνισε ότι πρόκειται για συκοφαντία, προβοκάτσια και πλαστογραφία και πρόσθεσε: «Αν είχα κάνει το συμφωνητικό, θα έπρεπε όχι μόνο να παραιτηθώ, αλλά να φύγω από τη χώρα ή να αυτοκτονήσω», ενώ αξίωσε από την εφημερίδα να ζητήσει συγγνώμη και να καταβάλλει 10.000 ευρώ, τα οποία θα διαθέσει στο ΚΕΘΕΑ. Σε διαφορετική περίπτωση, θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
 
Σχετικά με το επίμαχο έγγραφο με ημερομηνία 27 Ιανουαρίου, που παρουσιάζεται στο δημοσίευμα, ο κ. Κατρούγκαλος υποστηρίζει ότι δεν αφορά διεκδίκηση επαναπρόσληψης, αλλά μικρή μισθολογική διαφορά με το Δημόσιο και έχει υπογραφεί από συνεργάτη του.
 
Νωρίτερα, πριν παραχωρήσει συνέντευξη τύπου, σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι διέκοψε τη σχετική δραστηριότητα όταν εξελέγη ευρωβουλευτής και έκτοτε δεν συνέταξε καμία ανάλογη εργολαβική σύμβαση.
 
Να δει ο εισαγγελέας τι συμβαίνει πραγματικά. Διότι αν είναι πλαστογραφία, έχουμε και άλλα θέματα.
 
Και πριν από λίγο "έσκασε" και άλλο ζήτημα με τον Γ.Κατρούγκαλο. 
 
Σύμφωνα με την απόφαση της Οικονομικής επιτροπής που ελήφθη στις 12 Φεβρουαρίου - όταν, δηλαδή, ο κ. Κατρούγκαλος είχε αναλάβει τα καθήκοντά του - ο δήμος Λαρισαίων ανέθεσε στο γραφείο «Κατρούγκαλος και Συνεργάτες» την άσκηση προσφυγής ενάντια στην απόφαση της τότε ΓΓ της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γερακούδη, η οποία είχε ληφθεί στις 22 Οκτωβρίου του 2014, και με την οποία είχε κρίνει παράνομη την απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου Λάρισας να μην αποστείλει στο υπουργείο Εσωτερικών τα στοιχεία που αφορούσαν τις μετατροπές των συμβάσεων των δημοτικών υπαλλήλων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή μίσθωσης έργου σε αορίστου χρόνου.
Πολύ "περίεργο" το timing που "έσκασε" και αυτή η "υπόθεση", φυσικά και εδώ θα αναρωτηθεί καποιος, ο Γ.Κατρούγκαλος είναι τόσο αφελής για να υπογράφει τέτοιες συμβάσεις;
 
Η Bild έκανε πρώτη είδηση, στη διαδικτυακή έκδοσή της, το συγκεκριμένο θέμα με πρωταγωνιστή τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Άλλο που δεν ήθελε δηλαδή η γνωστή γερμανική φυλλάδα, και ο συντονισμός επίθεσης από εγχώρια και ξένα ΜΜΕ σε αυτή την κυβέρνηση του ενός μηνός και αντίθετα οι χαριεντισμοί με προηγούμενες κυβερνήσεις που κατέστρεψαν την χώρα μέσα σε 40 χρόνια, δημιουργούν πάρα ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ.
 
*Πέμπτη φάλαγγα ονομάζεται η εντός πολιορκημένης πόλης, ή και εμπόλεμης χώρας γενικότερα, εκδηλωθείσα προπαγάνδα επ΄ ωφελεία του εχθρού. Αυτή η προπαγάνδα μπορεί να είναι εγχώριος (εσωτερική), ή να προέρχεται απευθείας εκ του εχθρού (εξωτερική).
 
Επίσης, εκδηλώνεται ποικιλοτρόπως, με οτιδήποτε μέσο μπορεί να υπονομεύσει το φρόνημα ή και την ικανότητα των αμυνομένων, ήτοι από δολιοφθορά, μέχρι απλή διασπορά ψευδών ειδήσεων, π.χ. ραδιοφωνικές ανακοινώσεις ή έντυπες προτροπές (φέιγ-βολάν).
 
Ο όρος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1936, κατά τον Ισπανικό Εμφύλιο, από τον Εμίλιο Μόλα, στρατηγό των Εθνικιστών, ο οποίος σε ερώτηση δημοσιογράφου για την τακτική του κατά την πολιορκία της Μαδρίτης, όταν οι τέσσερις φάλαγγες οι οποίες διοικούσε πλησίαζαν προς την πόλη, απάντησε πως μια «πέμπτη φάλαγγα» από κατοίκους της Μαδρίτης, οπαδούς της πλευράς του, θα υποστήριζε τις κινήσεις του και θα υπονόμευε τους Δημοκρατικούς μέσα από την πόλη.
 
Κατ' άλλους, η φράση αυτή αποδίδεται στον στρατηγό Χοσέ Ενρίκε Βαρέλα. Πιο συγκεκριμένα ο όρος χρησιμοποιήθηκε στον ισπανικό εμφύλιο, περιγράφοντας κατά κύριο λόγο ένα σύνολο από περίπου 20 οργανώσεις που δρούσαν εντός της Μαδρίτης την περίοδο της πολιορκίας της πόλης, και δευτερευόντως σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.
 
defencenet.gr