Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Χρυσό και ασήμι κρύβουν τα θεμέλια της Αγίας Σοφίας

Στα θεμέλια του ναού της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης βρίσκονται θαμμένες μεγάλες ποσότητες από χρυσό και ασήμι. Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης, Ferhat Aslan, σε δημοσίευμα της εφημερίδας Sabah.Ο Τούρκος καθηγητής στο βιβλίο που εξέδωσε πρόσφατα με τον τίτλο «Τα μυστικά της Αγίας Σοφίας» υποστηρίζει ότι οι στήλες που υπάρχουν στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας έχουν γίνει από σπάνιο υλικό
που μεταφέρθηκε από ένα όρος με την τουρκική ονομασία, Kafdağı, ένα μυθικό όρος για τους Τούρκους που παρομοιάζεται με τον Καύκασο και που σύμφωνα με τις τουρκικές παραδόσεις περιβάλλει όλη την οικουμένη, ένας πολύ χαρακτηριστικός συμβολισμός για την Αγία Σοφία.



Στο βιβλίο, που όπως λέει ο Τούρκος καθηγητής είναι προϊόν έρευνας πολλών ετών, αναφέρει ότι τα θεμέλια του μεγαλοπρεπούς ναού της Αγίας Σοφίας σκάφτηκαν σε βάθος 70 μέτρων από την επιφάνεια της γης. Στο βάθος των θεμελίων έχουν τοποθετηθεί μεγάλες ποσότητες χρυσού και ασημιού υλικά τα οποία θεωρούνται από τους κατασκευαστές του ναού ότι θα προστατεύουν το κτίσμα από κάθε καταστροφή.



Ο Ferhat Aslan υποστηρίζει επίσης και ότι κάτω από τον ιστορικό ναό υπάρχει άλλος ένας μυστικός υπόγειος ναός, που είχε επίσης κτιστεί την εποχή της βυζαντινής αυτοκρατορίας και που μέχρι σήμερα δεν έχει έρθει στο φως της επιφάνειας κάνοντας εδώ ένα εσχατολογικό συμβολισμό.

http://www.protothema.gr/greece/article/463990/hruso-kai-asimi-kruvoun-ta-themelia-tis-agias-sofias/