Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Συναγερμός στη Μ.Βρετανία για χημικές επιθέσεις με αέριο χλωρίου από τους τζιχαντιστές που επιστρέφουν

Οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους που επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι πιθανό να πραγματοποιήσουν χημικές επιθέσεις με αέριο χλωρίου (sarin gas) σε τραίνα, σε μετρό ή ακόμα και σε ποδοσφαιρικό αγώνα , δήλωσε ο πρώην επικεφαλής του Χημικού, Βιολογικού, Ραδιολογικού και Πυρηνικού Ινστιτούτου ,  H.Bretton Gordon στην Daily Mirror.
20578-3007334-image-a-12_1427104421545 (1)
 
334-image-a-5_1427104201066
Η Scotland Yard ανακοίνωσε ότι το περασμένο έτος πέντε Βρετανοί την εβδομάδα αναχωρούσαν για τζιχάντ στη Συρία και εκτιμάται ότι 500 από αυτούς μάλλον έχουν επιστρέψει στη Μ.Βρετανία
Ο συνταγματάρχης  Bretton-Gordon, ο οποίος είναι τώρα διευθύνων σύμβουλος της  Avon Protection, πιστεύει ότι οι τρομοκράτες της ISIS που επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιήσουν το φυσικό αέριο, επειδή είναι ευκολότερο στη μεταφορά σε σχέση με τα όπλα ή  τα εκρηκτικά.
Μίλησε δημόσια για να προειδοποιήσει το κοινό τι πρέπει να κάνει εάν υπάρξει μια τέτοια επίθεση επί βρετανικού εδάφους.
»Είμαι πεπεισμένος ότι οι μαχητές  εκπαιδεύονται σε χημικά όπλα, και οι Βρετανοί που είναι πιθανότατα  και πιο μορφωμένοι, στρατολογούνται με την ελπίδα ότι μπορούν να κάνουν τρομοκρατικές όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Θα γνωρίζουν τα βασικά για το πώς να χρησιμοποιήσουν το χλώριο και άλλες τοξικές χημικές ουσίες, ως ένα τρομοκρατικό όπλο’‘ ( daily mail)
Η απόκτηση όπλων και πυρομαχικών είναι πολύ δύσκολη στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά μπορεί κάποιος να προμηθευτεί  μέχρι και 90 τόνους χλωρίου χωρίς άδεια.
Μια Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ Κ-9 ομάδα εργάζεται κατά μήκος της βόρειας πλευράς του Λευκού Οίκου
Μια Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ Κ-9 ομάδα εργάζεται κατά μήκος της βόρειας πλευράς του Λευκού Οίκου
Η έκθεση του  Bretton-Gordon έχει ανησυχήσει και την Ουάσιγκτον και ιδιαίτερα με την αποκάλυψή του ότι οι τρομοκράτες μπορεί να χρησιμοποιήσυν αέριο κυανίου ( hydrogen cyanide) ή στερεό κυάνιο ( sodium cyanide) που δεν επιτρέπει την κυκλοφορία του οξυγόνου στο αίμα και επιφέρει το θάνατο σε λίγα λεπτά.
Η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ Κ9, δήλωσε ότι μια επιστολή που εστάλη  στον Λευκό Οίκο ήταν θετική σε κυανιούχα στοιχεία όταν εξετάστηκε από την υπηρεσία διαλογής αλληλογραφίας που βρίσκεται εκτός Λευκού Οίκου
(washington post) .
dimpenews.com