Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ !!! ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ.


Αρχιεπίσκοπος: Θα αγόραζα την Marfin αν είχα cash
Στην αποκάλυψη ότι εάν η Εκκλησία, είχε την οικονομική ευχέρεια αυτό το διάστημα, θα επεδείκνυε ενδιαφέρον για την εξαγορά του πακέτου του 18,8% που κατέχει το Dubai Financial στην Marfin Popular Bank, εξέφρασε σε δηλώσεις του στο InBusinessNews, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β. Σύμφωνα με τον Μακαριότατο τα εισοδήματα της Εκκλησίας λόγω των μειωμένων κρατήσεων στα ξενοδοχεία που έχει, αλλά και την επιδείνωση που καταγράφεται στο διεθνές χρηματοοικονομικό περιβάλλον δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε κάτι τέτοιο. «Αν είχα cash σήμερα θα αγόραζα αυτό το ποσοστό, αλλά δυστυχώς το ταμείο είναι μείον», επεσήμανε.
Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Αρχιεπισκοπή, ο Μακαριότατος εξέφρασε την ευχή το ποσοστό που κατέχει το εμιράτο του Dubai
να περάσει και πάλι σε κυπριακά χέρια. «Θα μου άρεσε να δω αυτή την εξέλιξη ώστε ο Όμιλος να επανακτήσει τον κυπριακό χαρακτήρα του», υπογράμμισε.
Να υπενθυμίσουμε ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του στο InBusinessNews ο προκαθήμενος της κυπριακής Εκκλησίας είχε τονίσει ότι ο λόγος που δεν το ενδιαφέρει η συγχώνευση της Ελληνικής Τράπεζας με την Τράπεζα Κύπρου, είναι γιατί θεωρούν πως η Κύπρος πρέπει να έχει δύο μεγάλες Τράπεζες αφού σύμφωνα με τον ίδιο η Marfin Popular ελέω της μετοχικής της σύνθεσης δεν μπορεί να θεωρηθεί εγχώρια τράπεζα. Άρα αν αποκωδικοποιήσουμε αυτή τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου τότε εξάγεται το συμπέρασμα ότι σε περίπτωση που το πακέτο της Marfin περάσει σε κυπριακά χέρια τότε η Εκκλησία θα κινήσει τα νήματα για συγχώνευση της Ελληνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου, στις οποίες κατέχει ποσοστό 25% και 4,5% αντίστοιχα.
Καταλήγοντας ο Μακαριότατος εξέφρασε παράπονα για την μερισματική πολιτική των Τραπεζών που είναι μέτοχος η Εκκλησία. «Θεωρούμε ιδιαίτερα χαμηλά τα μερίσματα που λάβαμε και εκτιμούμε ότι μπορούσαν και έπρεπε να δώσουν το 50% των κερδών τους και όχι το 20% και 30%», τόνισε.