Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Ο ΝΤΙΜΙΤΡΙ ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ


Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, επισκέφθηκε χθες το Νίζνυ Νοβγκόροντ, και συγκεκριμένα την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος του Αγίου Σεραφείμ
του Σάρωφ – στο Ντιβέγιεβο.Τον Πρόεδρο της Ρωσίας υποδέχθηκε στο Μοναστήρι ο Μητροπολίτης Νίζνυ Νοβγκόροντ κ. Γεώργιος, η Ηγουμένη της Μονής γερόντισσα Σεργία, πλήθος κληρικών καθώς και δεκάδες πιστοί.
Αμέσως ο Πρόεδρος κ. Μεντβέντεφ κατευθύνθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, εκεί ο Μητροπολίτης Γεώργιος τέλεσε μια σύντομη παράκληση προς τιμήν του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ .Ο Μητροπολίτης Γεώργιος χαιρετίζοντας τον Πρόεδρο της Ρωσίας, τόνισε «Το αξίωμα του Αρχηγού του Κράτους είναι πολύ επίπονο, αλλά πολύ ορθόδοξοι χριστιανοί προσεύχονται για εσάς κύριε πρόεδρε ώστε πάντοτε να βγάζετε εις πέρας το δύσκολο αυτό έργο».Ο κ. Γεώργιος εις ανάμνηση της επισκέψεως του Προέδρου στη Μονή του Ντιβέγιεβο, προσέφερε στον κ. Μεντβέντεφ μια εικόνα του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ.Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ρωσίας, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Γεώργιο και την Ηγουμένη Σεργία για τη θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν.Τέλος, ο Πρόεδρος κ. Μεντβέντεφ προσέφερε στην Ιερά Μονή του Ντιβέγιεβο, μια πολύ μεγάλη εικόνα του Αγίου Παντελεήμονα του Ιαματικού.