Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

ΑΝΘΙΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ


έυγε Μ.Άνθιμε!

Στην ηθική διάσταση των πράξεων του κυκλώματος των απαγωγέων του εφοπλιστή Π. Παναγόπουλου αναφέρθηκε στο κήρυγμα του, στον Ιερό Ναό της Παναγίας Δέξιας, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, στηλιτεύοντας τη δράση τους.
«Όταν οι άνθρωποι δέχονται τις προσφορές του πονηρού κυρίως για την απόκτηση χρημάτων, ή για την εξασφάλιση εξουσίας, ή για την ικανοποίηση του πάθους του εγωισμού τους, βλάπτουν τους άλλους. Είναι επικίνδυνοι, είναι επιθετικοί στην ουσία», τόνισε ο κ. Άνθιμος.Ο μητροπολίτης Άνθιμος αναφέρθηκε και στην περίπτωση δύο φερόμενων ως συνεργών, που κατά δήλωση τους, συναισθανόμενοι το βάρος της συμμετοχής τους στο κύκλωμα, κατέφυγαν στην Τήνο για να προσευχηθούν.«Αυτό είναι καλό», πρόσθεσε ο μητροπολίτης σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς τους, αλλά εξέφρασε επιφυλάξεις, για το εάν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και για το κατά πόσο μπορούν να αξιολογηθούν θετικά από τις ανακριτικές αρχές.
“Διαβολικές συνεργίες” και “επενέργεια του πονηρού” χαρακτήρισε ο μητροπολίτης υποθέσεις παράνομου χρηματισμού, δωροδοκιών και διαπλοκής, αναφέροντας χαρακτηριστικά τη Siemens και φαινόμενα αύξησης της εγκληματικότητας, όπως ληστείες, επιθέσεις κ.α.