Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ


Η Ορθόδοξη Εκκλησία στην ανά τους αιώνες πορεία της στηρίχθηκε στην Αγία Γραφή και την Ιερά αυτής Παράδοση,που δενείναι άλληαπό τις αποφάσεις των Οικουμενικώνκαι Τοπικών Συνόδων που θέσπισαν οι άγιοι Πατέρες, καθώς και η διδασκαλία τους.
Σήμερα λοιπόν παρατηρείται έντονα η επιβολή της άποψης ότι η Θεία Μετάληψη, το πιο βασικό στοιχείο της πίστης, θα πρέπει να πάψει να δίδεται στους πιστούς για να μην μεταδοθεί σε αυτούς η γρίπη από την νόσο των χοίρων.Αυτό αν συμβεί σημαίνει αμέσως ότι αμφισβητείται η ενέργεια και η χάρις του αγίου Πνεύματος, το οποίο μετουσιώνει τον απλό άρτο σε Τίμιο Σώμα Χριστού και τον οίνο σε Τίμιο Αίμα Χριστού.
Αμφισβητούμε δηλαδή αυτό που παρέδωσε στην Εκκλησία ο ίδιος ο Χριστός.Η Θεία Κοινωνία είναι το ίδιο το Σώμα και το Αίμα του Χριστού. Ο ίδιος είπε:<< τούτο εστί το Σώμα μου>> (Ματθ.26,26).Η βεβαίωση της Εκκλησίας είναι η Θεία Ευχαριστία που τελείται πάνω στην Αγία Τράπεζα. Χωρίς Θεία Ευχαριστία δεν υπάρχει Εκκλησία.
Η αντίθετη άποψη οδηγεί στον προτεσταντισμό, για τον οποίο η Θεία Κοινωνία είναι μία απλή ανάμνηση του Μυστικού Δείπνου και όχι ο ίδιος ο Χριστός.Η ταυτότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας βρίσκεται γύρω από την Αγία Τράπεζα, γιατί εκεί βρίσκεται ο Χριστός.Μέσα στην συνοδική συνείδηση της Εκκλησίας, δεν βρίσκουμε κανέναν κανόνα που να απαγορεύει την Θεία Μετάληψη σε περίοδο πανδημίας, αν και υπήρχαν πολλές τέτοιες περίοδοι, ή να διαχωρίζει τους πιστούς και να τους απαγορεύει την είσοδο στον ναό.Η στέρηση της Θείας Κοινωνίας στη συνείδηση της Εκκλησίας, σχετίζεται μόνο με την αμαρτία και ποτέ με την ασθένεια και αυτό μέχρι να μετανοήσει ο πιστός.Κατά συνέπεια δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο ζήτημα μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία και δεν υπάρχει λόγος να προσπαθούν κάποιοι να μας πείσουν για το αντίθετο.Στηρίζονται μάλιστα σε άρθρα τους που αναφέρουν ότι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία διέκοψε την Θεία Κοινωνία. Δεν έχει σκοπό το παρόν άρθρο να λύσει τα προβλήματα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Η Εκκλησία είναι ένας ζωντανός οργανισμός που πρέπει να πορεύεται την οδό του Κυρίου και οι εντολές του Κυρίου ήταν σαφείς: «Ο τρώγων μου την σάρκα και πίνων μου το αίμα μένει εν εμοί καγώ εν αυτώ». Πώς γίνεται αυτό; Όπως αναφέραμε με την ενέργεια του Αγίου Πνεύματος.Κάποιος λοιπόν που θέτει προς συζήτηση το θέμα της μετάδοσης του ιού από τη Θεία Κοινωνία, σημαίνει απλά ότι δεν δέχεται ή ακόμα χειρότερα για εκείνον δεν πιστεύει ότι ενεργεί το Άγιο Πνεύμα για να έχουμε τον ίδιο τον Χριστό.Αυτό λέγεται βλασφημία κατά του αγίου Πνεύματος και όπως είπε ο ίδιος ο Χριστός: «ος δ’αν βλασφημήσει εις το Πνεύμα το Άγιον, ούκ έχει άφεσιν εις τον αιώνα αλλά ένοχος εστίν αιωνίου αμαρτήματος»(Μρκ. 3,29).Κλείνοντας θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτά είναι πολύ λεπτά θεολογικά ζητήματα και δεν είναι δυνατόν, να τα διαχειρίζονται άνθρωποι που δεν γνωρίζουν ούτε το βασικό: "ότι μεταλαμβάνουν τον ίδιο το Χριστό και νομίζουν ότι έχει συμβολική σημασία η Θεία Κοινωνία".
Δυστυχώς υπάρχει ο κίνδυνος να ενσπείρουν την αμφιβολία, σε ανθρώπους λίγο αδύναμους στην πίστη.
Να ξέρουν ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα και θα είμαστε πάντα απέναντί τους, γιατί η διαβολή, που είναι τέχνη τους έχει τα όριά της.Τέλος να πούμε, ότι η γρίπη απειλείται από τη Θεία Κοινωνία και όχι η Θεία Κοινωνία απο τη γρίπη!!!!