Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ


Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο νέος Αρχηγός Αστυνομίας, Μιχαλάκης Παπαγεωργίου, συνοδευόμενος από τον Υπαρχηγό Ανδρέα Νικολαΐδη και είχε εγκάρδια και φιλική συνάντηση, διάρκειας μίας περίπου ώρας, με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου, Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β΄.Η επίσκεψη εξελίχθηκε τελικά σε μια πραγματικά ουσιαστική και ιδιαίτερα εποικοδομητική μιας και δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλαγούν απόψεις και να κατατεθούν ιδέες για θέματα που απασχολούν τόσο την Εκκλησία όσο και την αστυνομία της Κύπρου.Ο Μακαριώτατος σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση, τόνισε ότι «είχαμε τη χαρά σήμερα να έχουμε και τον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας σε μια εθιμοτυπική βέβαια επίσκεψη, η οποία εξελίχθηκε σε ουσιαστική».
Ο Κύπρου Χρυσόστομος ανέφερε ότι συζητήθηκαν θέματα «που ανησυχούν την Αστυνομία και ανησυχούν παράλληλα και την Εκκλησία, όπως είναι η νεανική παραβατικότητα, τα ναρκωτικά και όλα τα «αρνητικά» που υπάρχουν στον τόπο μας».«Θέλουμε η κοινωνία μας, πολύ σύντομα, να απαλλαγεί από όλα αυτά τα «αρνητικά», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «είμαστε ένας τόπος υπό ημικατοχή και δεν έχουμε την πολυτέλεια των άλλων κρατών της Ευρώπης, της Αμερικής κλπ».«Είπα πολλές φορές», σημείωσε, «ότι στις τάξεις μας δεν μπορεί να υπάρχουν «σκάρτοι» και δη νεαροί άνθρωποι. Πρέπει όλοι να είναι καλοί, πρέπει όλοι να είναι προσωπικότητες. Έχει ανάγκη ο τόπος μας από ολοκληρωμένους νέους, από σωστές προσωπικότητες, γιατί πρέπει να επιβιώσουμε σ’ αυτή την γη των πατέρων μας και πρέπει να αγωνιστούμε όλοι».«Είπαμε σήμερα με τους εκπροσώπους της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου ότι πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις και τις προσπάθειες μας. Μπορούμε να συμβάλλουμε και εμείς ως Εκκλησία για να καλυτερεύσουμε αυτή την κοινωνία», πρόσθεσε.Τέλος, ο Μακαριώτατος σημείωσε ακόμα ότι με την πρώτη ευκαιρία θα συζητηθούν τα θέματα αυτά στην Ιερά Σύνοδο και θα απευθύνει έκκληση προς τους όλους τους συνοδικούς όπως «ξεκινήσουμε μια προσπάθεια, παγκύπρια, σε όλους τους ναούς, για το πώς πρέπει να συμβάλουμε όλοι στο να αλλάξουμε την κοινωνία μας και πιστεύω ότι μπορούμε να την αλλάξουμε».
Ο Αρχηγός της Αστυνομίας, στις δηλώσεις του, επιβεβαίωσε αυτό που είπε και ο Μακαριώτατος ότι «ήταν μια φιλοφρονητική επίσκεψη, η οποία ωστόσο προχώρησε στο να γίνει και ουσιαστική».
«Ενημερώσαμε το Μακαριώτατο», πρόσθεσε «για τις προσπάθειες που καταβάλλουμε για την επανάκτηση της εμπιστοσύνης του κοινού και από την άλλη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σχετικά με τα εγκλήματα αλλά και για τις προσπάθειες που γίνονται για την πρόληψη ή και καταστολή της εγκληματικότητας».
Ο κ. Παπαγεωργίου, κατέληξε τις δηλώσεις λέγοντας ότι «έχουμε δει και συζητήσει με ποιους τρόπους θα μπορούσε η Αστυνομία να συνεργαστεί με την Εκκλησία έτσι ώστε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί και να έχουμε μια κοινωνία πιο σωστή, πιο δίκαιη».