Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

ΣΦΑΓΕΣ ΑΠΟ ΟΥΝΙΤΕΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ

Σφαγές και εκτελέσεις.
Ποιες πρώτα σφαγές και εκτελέσεις να αναφέρουμε; Και από πότε να αρχίσουμε; Αυτό μόνο λέμε: Η Ουνία στάζει αίμα. Αίμα από τα τόσα, αναρίθμητα, θύματά της, πού δεν θέλησαν να προσκυνήσουν τον Πάπα και να δεχθούν τις κακοδοξίες του. Άλλά ας σημειώσουμε ενδεικτικά μερικά αιματηρά περιστατικά, πού αποτελούν ντροπή για την Ουνία τού Πάπα.* Στην Πολωνία:Το πρώτο αίμα χύθηκε, από την Ουνία, στην Πολωνία και στη νοτιοδυτική Ρωσία. Ο Πολωνος βασιλιάς Σιγισμούνδος, με την υποκίνηση των δυο Ιησουϊτών, Ποσσεβίν και Σκάργκα, ιδρυτών της Ουνίας, εκεί στην Πολωνία το 1587, όταν διαπίστωσε ότι με τις ψευτοσυνόδους της Βρέστης στη Λιθουανία δεν πέτυχε τίποτε ουσιαστικά, κήρυξε, τότε, το 1596, διωγμό εναντίον των Ορθοδόξων, πού δεν θέλησαν να παραδοθούν στον Πάπα. Ποταμηδόν έρευσε στο διωγμό αυτό το αίμα. Ο αντιπρόσωπος τού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως Άρχιμ. Νικηφόρος συνελήφθηκε και κλείσθηκε στις φυλακές, όπου και πέθανε από την πείνα. Ο αντιπρόσωπος τού Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Πολωνία, Κύριλλος Λούκαρις, μετέπειτα πατριάρχης Αλεξανδρείας, μόλις πού κατόρθωσε να δραπετεύσει και να αποφύγει έτσι τη φυλάκιση και το θάνατο. Σ' αυτό, λοιπόν, το διωγμό, τον πρώτο διωγμό, πού κήρυξε ο Σιγισμούνδος, με την υποκίνηση των Ουνιτών, άλλοι Ορθόδοξοι φονεύθηκαν, άλλοι εξορίστηκαν και άλλοι κακοποιήθηκαν. Όλοι οι Ναοί και οι Ί. Μονές των Ορθοδόξων περιήλθαν στους Ουνίτες. Η Ουνία είχε τότε καταστρεπτικές συνέπειες για τούς Ορθοδόξους της Πολωνίας και της νοτιοδυτικής Ρωσίας! Είναι χαρακτηριστική η αναφορά τού αείμνηστου Μητροπολίτου θυατείρων Γερμανού, στο διωγμό αυτό. «Των Ορθοδόξων άλλοι μεν ετροχίσθησαν, άλλοι συνετρίβησαν τούς βραχίονας και τα σκέλη, άλλοι ελογχεύθησαν και άλλοι επί πασσάλων απέθανον, αι γυναίκες δε και τα παιδία αυτών, αι μεν κατεκόπτοντο τα στήθη, τα δε κατεκαιοντο έπί έσχάρας»!* Στην Τσεχοσλοβακία.Όταν οι Κομμουνιστές κατέλαβαν την Τσεχοσλοβακία, οι Ουνίτες Παπικοί βρήκαν, τότε, ευκαιρία και επιτέθηκαν με πρωτοφανή αγριότητα εναντίον των Ορθοδόξων χριστιανών. Αλλά ας αφήσουμε το Μητροπολίτη Πράγας και πάσης Τσεχοσλοβακίας κ. Δωρόθεο να επισημάνει τούς βανδαλισμούς των Ουνιτών στις παρακάτω περιοχές:● Λιτμανοβά, περιοχής Στάρ - Λουμπονβα:Καταστράφηκε η Εκκλησία και ασκήθηκε συστηματικός διωγμός κατά των Ορθοδόξων.● Κλενοβά, περιοχής Χουμενέ:Το Πάσχα τού 1969 οι Ουνίτες πυροβόλησαν την Εκκλησία.● Στοπκοφ, περιοχής Σβίντικ:Οι Ουνίτες κατέστρεψαν την Εκκλησία. Ανέβηκαν στο καμπαναριό και έσπασαν τον ορθόδοξο τριπλό σταυρό. Κατεδάφισαν το σπίτι τού ιερέα και πέταξαν τα έπιπλα στο δρόμο και τα κατέστρεψαν.● Τσεσκοφ, περιοχής Τρεμποσοφ:Κατέλαβαν την Εκκλησία με τη βία, την ώρα πού γινόταν η θεία Λειτουργία. Ο Λειτουργός ιερέας κακοποιήθηκε σε τέτοιο σημείο, ώστε χρειάσθηκε να μείνει για καιρό στο Νοσοκομείο. Κι αυτό ήταν το πιο λίγο.

Το πιο μεγάλο για τον ιερέα ήταν, πού δεν πρόλαβε να τελειώσει τη θεία Λειτουργία.● Μαλέ Ζαλουζίτσε, περιοχής Μιχαλοφτσε:Στο χωριό αυτό υπάρχουν 42 οικογένειες Ορθοδόξων και 28 Ουνιτών. Οι Ουνίτες και οι Καθολικοί συγκέντρωσαν απ’ όλη την Επαρχία 3.000 οπαδούς τους, για να καταστρέψουν την Εκκλησία των Ορθοδόξων. Οι Ορθόδοξοι υπεράσπισαν το Ναό τους και θέλησαν να τον προφυλάξουν από τη βεβήλωση, άλλά χύθηκε αίμα πολύ. Ωστόσο το αίμα των Ορθοδόξων πού χύθηκε και έβαψε το δρόμο και το δάπεδο τού Ναού, δεν εμπόδισε τούς Ουνίτες «ιερείς» να το πατήσουν και να μπουν στο Ναό των Ορθοδόξων, γιο να τελέσουν τη Λειτουργία τους!...● στο Κουσμίτσε, περιοχής Τρεμπισοφ: Η Εκκλησία καταστράφηκε, Ο ιερέας κακοποιήθηκε αγρία από τούς φανατισμένους Ουνίτες. Δάρθηκε σκληρά, χωρίς λύπη και οίκτο, και διαπομπεύτηκε στην πόλη. Την ίδια ώρα Ουνίτες φώναζαν να τον κρεμάσουν!Μάταια διαμαρτυρήθηκε ο Μητροπολίτης Πράγας στο Βατικανό. Το Βατικανό τήρησε σ ι γ ή. Τι να έλεγε, αφού αυτό δημιούργησε την Ουνία και αφού αυτό ευλογεί τα έγκληματά της στις Ορθόδοξες χώρες; Και τονίζει ο ιεράρχης της Τσεχοσλοβακίας: «Ομιλεί αφ' εαυτού το γεγονός της σιωπής τού Βατικανού».* Στη Σερβία.

Εδώ σ' αύτη τη χώρα, όπως έγραψε ο «ΟΡθΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ", το Νοέμβριο τού 1961, έγινε «η μεγαλυτέρα σφαγή Ορθοδόξων από τον χρόνο της ελεύσεως τού Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, έπ' ωφελεία τού Παπισμού».Και σφαγείς ποιοι;Άλλά ποιοι άλλοι από τούς Ουνίτες Παπικούς; Αυτοί είναι ειδικευμένοι σε σφαγές όλων εκείνων πού δεν φραγκεύουν, αλλά θέλουν να πεθάνουν Ορθόδοξοι. Οι Ουνίτες Παπικοί, λοιπόν, οι λεγόμενοι Ούστάσι, τον Απρίλιο του 1941 , ύστερα από την κατάληψη της Γιουγκοσλαβίας από τούς Γερμανοϊταλούς, έδρασαν όπως το ήθελαν. Όπως τούς παρήγγειλε το Βατικανό να δράσουν. Αρχηγός τους ορίσθηκε με την ευλογία τού Βατικανού και τού Μουσολίνι, ο διαβόητος Άντε Πάβελιτς. Έτσι, λοιπόν, πανέτοιμοι, και αφού συμμάχησαν με τούς Γερμανοϊταλούς, αρχίζουν το μακάβριο έργο τους! Εισβάλλουν στη Βορειοδυτική Γιουγκοσλαβία και αρχίζουν τη σφαγή. Και πρώτα από τούς ιερείς.

Όλοι οι Ορθόδοξοι ιερείς της περιοχής συλλαμβάνονται, δένονται με σύρματα σε πρόχειρους σταυρούς και ύστερα εκτελούνται κυρίως με λιθοβολισμό. Κατόπιν καλούν τούς Ορθόδοξους λαϊκούς να γίνουν καθολικοί, γιατί αλλιώς όλοι τους θα θανατωθούν. Τότε 800.000, από παιδιά των πρώτων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου μέχρι και γέροντες, δίνουν μία και μόνη απάντηση: «Όχι θέλομεν να αποθάνωμεν με την Ορθόδοξο πίστιν των προγόνων μας». Τότε δίνεται το σύνθημα της γενικής σφαγής. Οκτακόσιες χιλιάδες Ορθόδοξοι θανατώνονται ύστερα από πολλά βασανιστήρια. Πέθαναν, αλλά δεν φράγκεψαν. Πέθαναν, αλλά δεν έγιναν καθολικοί. Πέθαναν, αλλά δεν προσκύνησαν τον Πάπα. Αιωνία η μνήμη των 800.000 αυτών μαρτύρων της 'Ορθοδοξίας!* Στην Ουκρανία.«Στην Ουκρανία, τελευταία, οι Ουνίτες κατέλαβαν τόσους ορθόδοξους ναούς, ώστε η Ορθόδοξος Εκκλησία να διαθέτη πλέον εκεί ελαχίστους για τις ανάγκες της. Η αγρότης και το μίσος των Ουνιτών εναντίον των ορθοδόξων εκδηλώθηκαν ποικιλοτρόπως. 'Ένα μόνο περιστατικό αναφέρουμε εδώ. Μία μέρα οι Ουνίτες συνέλαβαν τον ορθόδοξο εφημέριο π. Ανδρέα Κουστίνυσκυ, ο οποίος ήταν πρώτα Ουνίτης και κατόπιν μετεστράφη στην 'Ορθοδοξία.

Την μεταστροφή του στην Ορθοδοξία εκδικούμενοι, οι προβατόσχημοι αυτοί λύκοι, συνέλαβαν τον ορθόδοξο κληρικό και τον έπνιξαν στο ποτάμι!».Αδελφοί,Που είναι, λοιπόν, η αγάπη του Πάπα, του Βατικανού, της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, όταν τόσα εγκλήματα διαπράττει με τη διαβόητη Ουνία της; Τι νόημα έχει ο περίφημος θεολογικός διάλογος, όταν ο Πάπας διατηρεί ακόμα το εκτελεστικό αυτό απόσπασμα του θανάτου, την Ουνία; Ας μη γελιόμαστε. Ο Πάπας θέλει η την υποταγή των Ορθοδόξων λαών στις κακοδοξίες του η τον εξαφανισμό τους.