Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ?


Αποπροσανατολισμό και σύγχυση προσπαθούν να φέρουν διάφοροι κύκλοι στο Άγιο Όρος, επηρεάζοντας τους, με βάση την υγεία τους .Ποιος μοναχός είναι αυτός ο οποίος ολιγοπιστη ,παραμερίζει την προσευχή και αγωνιά μήπως πεθάνει? Μερικοί προφανώς δεν έχουν καταλάβει τη εστί μοναχισμός και ποιος είναι ο σκοπός τους αφιερώνοντας όλη τους την ζωή μακριά από την οικογένεια τους και την ικανοποίηση των υλικών και διαφόρων πρόσχαρων συναισθημάτων της ζωής.
Ο σωστός και ορθός μοναχός αγχώνεται και αγωνιά για την σωτηρία της ψυχής και μόνο, προσπερνώντας κάθε σαρκική απόλαυση και περιποίηση αυτής. Προφανώς η κίνηση της ιατρικής βοήθειας πραγματοποιείται για να επηρεάσει αρνητικά μεγάλη μερίδα λαϊκών σκανδαλίζοντας τους και ελαχίστους μοναχούς για τον σκοπό αυτό.
Ας μείνουμε συγκρατημένοι και ας φιλτράρουμε οποιαδήποτε πονηρή δωρεά πραγματοποιείται στο μέλλον αλλά και στο παρελθόν στα μονοπάτια του Αγίου Όρους.

Άγιον Όρος - Έναν "καρδιολόγο" 24ωρης απασχόλησης θα έχουν πλέον στη διάθεσή τους οι μοναχοί του Αγίου Όρους, αφού η αθωνική πολιτεία αποκτά -μεταξύ άλλων- δύο συσκευές ηλεκτροκαρδιογράφου με Bluetooth,
που μέσω Ιντερνέτ θα στέλνουν δεδομένα στο "Ιπποκράτειο Νοσοκομείο" της Θεσσαλονίκης για να γίνονται διαγνώσεις.
Ο εξοπλισμός τηλεϊατρικής της βορειοελλαδικής εταιρίας "Vidavo AE", ο οποίος περιλαμβάνει επίσης μία συσκευή πιεσόμετρου και γλυκοζόμετρου με Bluetooth μαζί με laptop, παραδόθηκε στο κέντρο υγείας Καρυών, στο πλαίσιο χορηγίας της Καρδιολογικής Εταιρίας Β. Ελλάδος (ΚΕΒΕ).
Στόχος της χορηγίας της ΚΕΒΕ είναι η διευκόλυνση των μοναχών που ζουν μακριά από κεντρικά νοσοκομεία και αναγκάζονται να μετακινούνται όποτε χρειάζονται εξειδικευμένες υπηρεσίες.
Μέσω της «τηλεϊατρικής» καταργούνται οι γεωγραφικοί περιορισμοί και οι μοναχοί θα λαμβάνουν υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, χωρίς να φεύγουν από το Όρος.