Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ


Θεσσαλονίκη - Επιστημονική ημερίδα με θέμα τον «Θεολογικό διάλογο μεταξύ της Ορθοδόξου και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας» διοργανώνει από σήμερα
η Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ.Η αυλαία της ημερίδας άνοιξε νωρίς το πρωί εν μέσω αντιδράσεων και διαμαρτυριών από μέλη θρησκευτικών ενώσεων και σωματείων.Οι διαμαρτυρόμενοι ανάρτησαν πανό με συνθήματα εναντίον του Πάπα και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έξω από την αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, όπου διεξαγόταν το συνέδριο. Σε μεμονωμένες περιπτώσεις επιχείρησαν να εισέλθουν με τα πανό μέσα στην αίθουσα, αλλά οι κινήσεις τους αποδοκιμάστηκαν από τους διοργανωτές της ημερίδας.
Μικρής έκτασης αντιδράσεις ξεσήκωσε, επίσης, η ομιλία του επίσημου προσκεκλημένου της ημερίδας, καρδινάλιου, Βάλτερ Κάσπερ. Το θέμα της ομιλίας του καρδινάλιου ήταν «Ο απόστολος Παύλος και οι οικουμενικές προκλήσεις για τις Εκκλησίες σήμερα».
Με το πέρας των πρωινών εργασιών της ημερίδας ο κ. Κάσπερ κλήθηκε να απαντήσει σε πλήθος ερωτήσεων. Απαντώντας σε αυτές και στην προσπάθειά του να αποφορτίσει την ένταση που επικρατούσε, έκανε λόγο για ενότητα της Εκκλησίας, της Πίστης και των Μυστηρίων της, αλλά χωρίς να αποκλείεται η ελευθερία έκφρασης μέσα σε αυτήν.

Τα σωματεία και οι θρησκευτικές ενώσεις τα οποία αναφέρει το δημοσίευμα προέρχονται από το νέο και το παλαιό ημερολόγιο, υποστηρίζοντας ανυποχώρητοι ότι μια τέτοια συνεργασία και κίνηση προσβάλει τις ορθόδοξες αξίες, θέτοντας τους πιστούς στο κενό. Οι επιστημονικές ημερίδες είναι το νέο όπλο του Βατικανού για μια νέα προσβολή της ορθόδοξης παράδοσης, ενώ παράλληλα το οικουμενικό πατριαρχείο τρέφει ιερωμένους με νεοεποχίτικες τάσεις και διατριβές που έχουν σκοπό να μεταπείσουν ιερείς, μητροπολίτες και οποιοδήποτε άλλο αξίωμα της εκκλησίας της Ελλάδος. Με τις ευλογίες του π. Βαρθολομαίου η εκκλησία της Ελλάδος μπαίνει χωρίς την συγκατάθεση της σε μια νέα τροχιά υποταγής απέναντι στην παναίρεση του οικουμενισμού τον καθολικισμό. Σε τέτοιες προστριβές υποτάσσεται η ορθοδοξία απέναντι στο πρωτείο του πάπα και οποιασδήποτε άλλης ουνιτικής επιρροής.
Άξιας απορίας είναι πως η μία αληθινή πίστη και εκκλησία του χριστού η ορθοδοξία δέχεται προστάγματα και διδαχές από τους αφορισμένους ρωμαιοκαθολικούς των επτά οικουμενικών συνόδων μέσω αυτών των διοργανώσεων.
Η προδοσία είναι προ των πυλών χωρίς την συγκατάθεση του κλήρου και του λαού αλλά και άλλον ορθοδόξων πατριαρχείων.
Ελπίζουμε σε παλαιότερο άρθρο περί σιωπής του Αγίου Ορούς της συγκεκριμένης περιόδου να έχουμε κάνει λάθος και να ακούσουμε μια νέα κραυγή από το περιβόλι της Παναγίας .