Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ


Φεστιβάλ στον ιστορικό Ναό Αγίας Ειρήνης Κων/πολης .

Ο ιστορικός ναός της Αγίας Ειρήνης στην Κωνσταντινούπολη θα πλημμυρίσει με το υπέροχο ηχόχρωμα της φωνής της Φωτεινής Δάρρα, της μούσας σου συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Ελληνικής Κοινότητας της Πόλης, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Η Φωτεινή Δάρρα θα ερμηνεύσει τραγούδια που θα χαρτογραφήσουν τόσο την παραδοσιακή, όσο και την έντεχνη ελληνική μουσική, κυρίως έργα των συνθετών: Μάνου Χατζηδάκη, Μίκη Θεοδωράκη, Δημήτρη Παπαδημητρίου καθώς και πολλά παραδοσιακά τραγούδια.
Στο ρεπερτόριο που θα παρουσιάσει θα περιλαμβάνονται και δύο πολύ γνωστά τουρκικά τραγούδια.
Ναι πολύ σωστά διαβάζεται στο σχετικό άρθρο, περιφρόνηση του ιερού ναού της Αγίας Ειρήνης από την ίδια την ορθοδοξία και συγκεκριμένα από το οικουμενικό πατριαρχείο με τις ευλογίες του π. Βαρθολομαίου.
Κατά συρροή παραβάσεων των ιερών κανόνων της εκκλησίας μας και προσβολή της παραδόσεως της ορθόδοξης πιστής μας με την συγκατάθεση των σημερινών αρχόντων της. Προφανώς ο πατριάρχης γράφει την δικιά του ιστορία και παράδοση σε πολλά εκκλησιαστικά θέματα περί οικουμενισμού , παραβιάσεων του καταστατικού χάρτη του Αγίου Όρους και έπειτα με μπουζούκια και βιολιά σε ορθόδοξες εκκλησίες ,που παρά την εγκατάλειψει και εξαθλίωση τις πολιτισμικής μας κληρονομιάς από το ίδιο το Τουρκικό κράτος η χαριστική βολή δίνεται από την ορθόδοξη πλευρά.
Η προσβολή αυτή συνοδεύεται με το παραπάνω δημοσίευμα σαν μια κανονική και πρέπον εκδήλωση με νόμιμο χαρακτήρα, χωρίς δισταγμούς απέναντι στο ορθόδοξο πλήρωμα αλλά και με μία απαξίωση των πιστεύω τους.
Οι αντιθέσεις στο αποκορύφωμα ,με την επικαιρότητα και τους εβραιοσιωνιστές καναλάρχες να θέτουν ένα ψευδές δημοσίευμα όσο αφόρα το σκίσιμο του κορανίου σαν μια από τις μεγαλύτερες προσβολές των λαθρομεταναστών και μουσουλμάνων ενώ στην αντίπερα όχθη οι ίδιοι οι ορθόδοξοι ηγέτες να προσβάλουν τα δικά μας σύμβολα σαν ένα συνήθης γεγονός.
Νιώθω την αυτοπροσβολή μου σαν ορθόδοξος χριστιανός να κάνω οποιαδήποτε έρευνα για εκκλησίες των κατεχομένων και της Μ.Ασίας οι οποίες μετατράπηκαν σε τζαμιά.
Ουσιαστικά το οικουμενικό πατριαρχείο νομιμοποιεί με αυτό τον τρόπο οποιαδήποτε μεταχείριση των ορθοδόξων εκκλησιών του παρελθόντος και του παρόντος σε μουσεία, εστίες εκδηλώσεων και άλλων προσβλητικών ενεργειών.