Τρίτη 19 Μαΐου 2009

ΚΑΜΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΥΠΡΟΥ


Η σιωπή των αμνών......

Το κυπριακό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τη διεξαγωγή της διεθνούς άσκησης "Αργοναύτης-2009" από 19 μέχρι 22 Μαΐου στον θαλάσσιο, εναέριο και χερσαίο χώρο, μεταξύ Λάρνακας και Λεμεσού. Το σενάριο της άσκησης που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά αφορά στη διεξαγωγή επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης, διαχείρισης κρίσεων και αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών. Η τελική φάση της άσκησης θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαΐου στη Ναυτική Βάση «Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, καθώς και ξένων παρατηρητών. Υπενθύμιζεται ότι η διεξαγωγή της πρώτης στρατιωτικής άσκησης της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Γαλλία ("Aργοναύτης-2008") στο πλαίσιο της Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας που έχουν υπογράψει οι δύο χώρες, προκάλεσε την αντίδραση της Τουρκίας.

Καμία ναυτική ,χερσαία, αεροπορική συνεργασία δεν έχει πραγματοποιηθεί μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου. Το ότι ενισχύουμε τον στρατό της Κύπρου, με την λεγομένη ΕΛΔΥΚ είναι το αυτονόητο και κατανοητό. Το αξιοπερίεργο είναι η σιωπή που επικρατεί σε κάθε τέτοια πρόταση συνεργασίας, η διαφθορά ξεπερνά κάθε όριο θέτοντας εθνικά ζητήματα υψίστης ασφαλείας. Ποια συμφωνία είναι αυτή που απαγορεύει οποιαδήποτε στρατιωτική άσκηση και συνεργασία της Κύπρου με την Ελλάδα ;
Η αποκοπή της Κύπρου από την πατρώα γη τίθεται σε πολλά επίπεδα κυρίως επικοινωνιακά μεταξύ των λαών, με κύριο αποτέλεσμα την αποδυνάμωση του Ελληνικού στοιχείου. Ένα κομμάτι του ελληνισμού αποκόπτεται με την πάροδο του χρόνου μέσα από πολιτικούς σαμποτέρ και υπηρέτες του σιωνιστικού σχεδίου. Η σημερινή και σύγχρονη Αγγλική κατοχή στην Κύπρο κάνει την εμφάνιση της εμποδίζοντας οποιαδήποτε τέτοια συνεργασία.
Θα λέγαμε ότι και για το καλύτερο αποτέλεσμα της επιστροφής των κατεχομένων θα ηταν μια κίνηση της αποτίναξης του Αγγλικού ζυγού, με μια νέα προσσέγισει προς την μεριά Ελλάδος.