Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΩΜΑΤΟΣ

Tο λεγόμενο RFID.
Αρχικά έγινε μία επαφή με τα χαρακτηριστικά της τεχνολογίας των έξυπνων καρτών, όπως το λειτουργικό τους σύστημα (COS), το πρωτόκολλο επικοινωνίας Τ=0 μεταξύ καρτών και reader, τα πρότυπα ISO στα οποία βασίζονται, καθώς και με τη δομή και τις ιδιότητες των αρχείων των καρτών, τις εντολές που ανταλλάσσουν με το host σύστημα και τον reader (APDU Commands) και τις προηγμένες μεθόδους ασφαλείας που υποστηρίζουν όπως το Secure Messaging, τα παραγόμενα MAC κρυπτογράμματα με τη μέθοδο 3DES, τα Secret Keys και Secret Codes που προστατεύουν αρχεία και εντολές.Η δεύτερη εφαρμογή αφορά το ηλεκτρονικό πορτοφόλι (e-purse) και ένα πρόγραμμα εμπιστοσύνης κατά το οποίο ο κάτοχος κερδίζει κάποιους πόντους για συγκεκριμένο ύψος αγορών
Η διπλωματική προσέγγιση της Νέας Εποχής επιβάλει στον σημερινό άνθρωπο την γνωριμία και εξοικείωση με τις λεγόμενες “έξυπνες κάρτες”, μία σύγχρονη και νέα σχετικά τεχνολογία η οποία ύπουλα και έξυπνα δελεάζει τον κάτοχο του με μια βάση ,την λεγόμενη ευκολία και ταχύτητα. Ασφάλεια δεν θα το λέγαμε διότι τα κρούσματα της ηλεκτρονικής κλοπής δεν είναι και λίγα.
Αυτή η προδρομική έλξη προς το φακέλωμα του ίδιου του ανθρώπου μέσω των έξυπνων καρτών επέρχεται, σιωπηλά με την μέθοδο της συνήθειας. Οι έξυπνες κάρτες σήμερα μπορούν να κάνουν τα πάντα, βάζοντας ανά πάσα στιγμή ενέχυρο τον ίδιο τον χρήστη ,διότι κανείς δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ασφάλεια των δεδομένων του, προσωπικών και περιουσιακών του στοιχείων σε μια επερχόμενη σύγχρονη παγκόσμια δικτατορία. Ακούμε κατά καιρούς παράλληλα με τις έξυπνες κάρτες, για κεντρικούς υπολογιστές απείρων δυνατοτήτων στις Βρυξέλες όπου ουσιαστικά θα ελέγχουν τους κατόχους των έξυπνων καρτών ,παραβιάζοντας κάθε κρατικό σύνταγμα οποιασδήποτε χώρας. Ουσιαστικά η ελευθερία του πολίτη που άλλοτε με αίμα κερδιζόταν, εξαφανίζεται στον βωμό της τεχνολογίας και της πλασματικής ευκολίας της καθημερινής μας ζωής.
Η συγκλονιστική απάθεια που μας διακατέχει, γνωρίζοντας ότι μέσω ενός απλού κινητού παρακολουθούμαστε, δίνει όλο και περισσότερα κίνητρα στους σύγχρονους Σιωνιστικούς δικτάτορες για μεθόδους της τελειότερης παρακολούθησης του ανθρώπου. Και αυτό το επιτυχαίνει με το ηλεκτρονικό φακέλωμα, μία εφαρμογή της παλάμης και του μετώπου. 'Οπου χρησιμοποιείται παγκοσμίως σε όλο και περισσότερες και πιο προηγμένες εφαρμογές.