Τρίτη 26 Μαΐου 2009

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ


Ένταση επικράτησε γύρω στις 11 το πρωί στη θέση Καραούλη, όπου βρίσκονται τα χερσαία σύνορα του Αγίου Όρους, όταν πιστοί, φίλα προσκείμενοι προς την παλιά αδελφότητα της Μονής Εσφιγμένου, προσπάθησαν να εισέλθουν στη μοναστική κοινότητα, πηδώντας από έναν τσιμεντένιο φράχτη για να παραστούν στη παραπάνω Μονή, ενόψει της γιορτής της Αναλήψεως.
Νωρίτερα, η ιερά κοινότητα του Αγίου Όρους δεν τους χορήγησε διαμονητήρια, γεγονός που εξόργισε τους περίπου 30 πιστούς, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν εκεί.
Η κατάσταση έχει εκτονωθεί, ωστόσο στο σημείο παραμένουν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Διαβάστε την ψεύτικη και λυκοποιμενική επιστολή προ ημερών των μοναχών της Νέας και παράνομης μονής Εσφιγμένου με τις ευλογιές του πατριάρχου και αιρεσιάρχη Βαρθολομαίου.

(22/5/09).....Eίναι γνωστό ότι τα κτίρια της Μονής στο Άγιον Όρος τελούν υπό κατάληψη από ανθρώπους που δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παραμένουν σ’ αυτά, αλλά θα έπρεπε να έχουν αποχωρήσει προ πολλού από το Άγιον Όρος (σύμφωνα με αμετάκλητες αποφάσεις της Ιεράς Κοινότητος και του Συμβουλίου της Επικρατείας).
Παρά ταύτα οι ίδιοι εφοδιάζονται κανονικά με τρόφιμα και φάρμακα δια των πλοίων της συγκοινωνίας ή δια των εντός του Αγίου Όρους καταστημάτων, ενώ δεν εμποδίζονται καθόλου στην είσοδο και έξοδό τους από το Άγιον Όρος και από κανέναν......

Τι έχετε να πείτε για τα κατορθώματα σας π. Βαρθολομαίε ?
Εσείς τοποθετήσατε τραμπούκους μοναχούς αντίθετα στα λεγόμενα του καταστατικού χάρτη του Αγίου Όρους !