Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

ΠΡΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ ΜΕ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΥΠΡΟΥ



Ομάδα ανώτερων αξιωματούχων χωρις 'ονοματεπώνυμο'του Αμερικανικού Κογκρέσου, με πρακτορικές και μυστικές διαθέσεις λόγο του έργου του Αρχιεπισκόπου για τον αγώνα των κατεχομένων,βρίσκονται στην Κύπρο για σειρά επαφών,τους δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος.Ο Μακαριώτατος αφού εξέφρασε την χαρά του για την συνάντηση, τους καλωσόρισε στην Κύπρο και ειδικότερα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, «το θρησκευτικό κέντρο του νησιού μας», όπως είπε και στην συνέχεια τους ενημέρωσε ενδελεχώς για τις θέσεις της Εκκλησίας στο κυπριακό.

«Εκείνο που θα ήθελα να διαβεβαιώσω όλους είναι ότι στην Κύπρο ποτέ δεν είχαμε θρησκευτικό πρόβλημα με τους Μουσουλμάνους και ζούσαμε αρμονικότατα μέσα στους αιώνες» τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση ο Αρχιεπίσκοπος, για να υπογραμμίσει ακολούθως την μετοχή αμφοτέρων των ανθρώπων των δύο κοινοτήτων στις χαρές και τις λύπες, στις γιορτές και τα πανηγύρια των δύο θρησκειών.
Το πρόβλημα μας είναι η εισβολή και η κατοχή του 37% της πατρίδας μας, από τις Τουρκικές δυνάμεις εισβολής», υπογράμμισε ο Μακαριώτατος. «Έχουν ξεχάσει πολλοί ότι έχουν εκδιωχθεί 180.000 από τις 700.000 του πληθυσμού μας από τα σπίτια και τις περιουσίες τους και είναι πρόσφυγες μέσα στην ίδια τους την πατρίδα», σημείωσε.
Στην συνέχεια, ο Κύπρου Χρυσόστομος, εξήγησε στους καλεσμένους του το ρόλο της Εκκλησίας στην ιστορική πορεία του Κυπριακού λαού και ότι σε ιδιαίτερα δύσκολους καιρούς απετέλεσε το μοναδικό αποκούμπι του στον αγώνα για φυσική και εθνική επιβίωση.