Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ


Η συμπροσευχή είναι συνάμα και αποδοχή στα πιστεύω του Ρωμαιοκαθολικισμού.

«Ο θεολογικός διάλογος μεταξύ της Ορθοδόξου και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας» είναι το θέμα της Επιστημονικής Ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαΐου 2009, στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. και διοργανώνεται από το Τμήμα Θεολογίας του Α.Π.Θ.
Στην Ημερίδα θα παραστούν και θα μιλήσουν οι δύο Συμπρόεδροι του θεολογικού διαλόγου, Σεβ. Καρδινάλιος Walter Kasper και Σεβ. Μητροπολίτης Περγάμου κ. Ιωάννης Ζηζιούλας, Ακαδημαϊκός, Καθηγητές του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ, καθώς και των Πανεπιστημίων της Ρώμης και του Μονάχου.

Ιστορικά σας αναφέρουμε ότι οραματιστής και συνεχιστής της προδοτικής στάσης απέναντι στην ορθόδοξη παράδοση της πίστης μας δεν είναι άλλος από τον πατριάρχη Βαρθολομαίο, με προκάτοχο και διδάσκαλο του τον πατριάρχη Αθηναγόρα. Όπου από το 1951 με τις ίδιες διαχριστιανικές και διορθόδοξες σχέσεις προσπάθησε να πείσει το ορθόδοξο πλήρωμα εις την ψευδοένωσι. Ουσιαστικά η μετάσταση πολλών ορθοδόξων ηγετών προς την αιρετική ρωμαιοκαθολική εκκλησία έχει πραγματοποιηθεί χωρίς κανένα εμπόδιο, παρ’όλα αυτά κύριος στόχος αυτού του σιωνιστικού και ουνιτικού σχεδίου δεν είναι να φέρει προς το μέρος του δύο η τρείς θρησκευτικούς άρχοντες της Ορθοδοξίας ,αλλά να μολύνει ολόκληρο το πλήρωμα της ορθόδοξης εκκλησιάς, υποτάσσοντας τον στον ψεύτικο καθολικό δογματισμό.
Ίδιες κινήσεις καρμπόν παρατηρούνται από το 1951 με τον πατριάρχη Αθηναγόρα και σήμερα με τον π. Βαρθολομαίο.
Πολλοί θα αναρωτούνται, μα πώς το Άγιο Όρος συνεργάζεται με τον οικουμενικό πατριάρχη από την στιγμή όπου η συμποροσευχές με τους βλάσφημους αιρετικούς καθολικούς, είναι συνήθεις φαινόμενο; Ας μην ξεχνάμε ότι ο σκοτεινός τους αγώνας είναι αρκετών χρόνων πριν, όπου μερικοί από εμάς δεν είχαμε γεννηθεί ακόμα, έπειτα η διάβρωση αλλά κυρίως η οικονομική πίεση του Πατριαρχείου προς το Άγιο Όρος είναι ασφυκτική και καταπιεστική βάζοντας σε δίλλημα και τους ποιο δυνατούς ηγούμενους των μονών. Η συνεργασίες του πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως με Ευρωπαϊκούς σκοτεινούς κύκλους, αναδεικνύουν τον ίδιο τον Πατριάρχη ως τον μοναδικό διπλωμάτη για κάθε ζήτημα, πρόβλημα των μονών του Αγίου Όρους με κάθε ανταλλάγματα και τιμήματα.
Στην πάροδο του χρόνου πολλοί ηγούμενοι των μόνων, αναδείχτηκαν και γαλουχηθήκαν μέσα απο τους οικουμενιστικούς κύκλους του οικουμενικού πατριαρχείου. Λίγοι μοναχοί και ηγούμενοι μονών του Αγίου Όρους έχουν αντισταθεί σε αυτή την λαίλαπα που καίει οτιδήποτε ορθόδοξο και συνάμα αληθινό.