Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

19η Μαιου ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ


Η επίδειξη ισχύος του ψευδομουφτή Αχμέτ Μετέ, την Δεευτέρα του Πάσχα, όταν του παραχωρήθηκε από τον Δήμο Ξάνθης το κλειστό γυμναστήριο της πόλεως, υπό το πρόσχημα της διοργάνωσης θρησκευτικής τελετής για τα γενέθλια του προφήτη Μωάμεθ (που, παρεμπιπτόντως, ήταν στις 8 Μαρτίου, δηλαδή 43 ημέρες νωρίτερα) είναι σαφώς ενταγμένη στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Άγκυρας, δια των εν Ελλάδι εκφραστών της γραμμής της, να δείξει ότι στην Θράκη ουσιαστικώς υφίσταται μία άτυπη συγκυβέρνηση. Και η μεν Τουρκία μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στην περιοχή, αφού η ελλαδική αβελτηρία εμπλουτίζεται συνεχώς με πράξεις μειοδοσίας και ουσιαστικής εκχώρησης της ελληνικής κυριαρχίας σε διάφορους τομείς, αλλά η συγκεκριμένη ενέργεια δεν πρέπει να περάσει αναπάντητη.
Έχουμε μπροστά μας μία ημερομηνία – ορόσημο. Την 19η Μαΐου.
Την ημέρα που τα στρατεύματα των Νεοτούρκων αποβιβάστηκαν στον Πόντο και άρχισαν το φρικαλέο έργο της εξοντώσεως των Ελλήνων της περιοχής, αυτό που έστω και καθυστερημένα αναγνωρίστηκε ως Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Η ημέρα αυτή τιμάται σήμερα στην Τουρκία ως γιορτή της τουρκικής νεολαίας. Την ημέρα αυτή ο Ελληνισμός της Θράκης θα πρέπει να δώσει την απάντησή του. Μία μεγαλειώδης συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, εφάμιλλη και στο ίδιο πνεύμα με αυτήν που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην πλατεία Αγίας Σοφίας στην Θεσσαλονίκη, με πορεία προς το τουρκικό προξενείο της πόλεως και κατάθεση ψηφίσματος καταγγελτικού της πρακτικής της Τουρκίας να μην ζητά ακόμη και σήμερα έστω μία συγγνώμη από τα θύματά της, θα αποτελέσει την ηχηρή απάντηση του Ελληνισμού απέναντι στην θρασύτητα των τουρκοφρόνων μουσουλμάνων, που τελευταία αφέθηκαν να νομίζουν ότι μπορούν να προκαλούν χωρίς απάντηση. Η συμμετοχή Ελλήνων μουσουλμάνων στο συλλαλητήριο αυτό, εκτός από βέβαιη, διά της προσωπικής και συλλογικής εκπροσωπήσεώς τους (σύλλογοι Πομάκων, Ρομ κ.α.), θα αποτελέσει ακόμη ένα ισχυρό ράπισμα εναντίον όσων υποστηρίζουν ότι οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι όλοι Τούρκοι.
Η ευκαιρία προβάλλει προκλητικά για τον Ελληνισμό της Θράκης. Δεν πρέπει να αφεθεί να χαθεί. Πέρα από κομματικές αγκυλώσεις, εξαρτήσεις και σκοπιμότητες, προέχει το εθνικό συμφέρον και αυτό πρέπει να προασπίσουμε όλοι. Ζήλεψα πραγματικά το πνεύμα ομόνοιας και σύμπνοιας που διακατέχει τους αρμενικής καταγωγής συμπατριώτες μας, που τίμησαν με ιδιαίτερη σεμνότητα και αξιοπρέπεια την ημέρα της δικής τους γενοκτονίας πριν λίγες ημέρες. Ο δικός τους αγώνας πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για όλους μας. Αν θέλουμε πράγματι να ανακτήσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια και τον τίτλο του πολίτη, του ενεργού δηλαδή υποκειμένου που αγωνίζεται για το συμφέρον της πατρίδας του και την πρόοδο του έθνους του.