Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ


Ύπουλες και σκόπιμες οι κινήσεις του Βατικανού.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Όλοι υπέρ του Αγίου Όρους», διοργάνωσε και πραγματοποίησε στη Ρώμη,
στις 23 Μαΐου, την όγδοη Διεθνή Συνάντηση για τη μελέτη του πολιτισμού και της πνευματικότητας του Αγίου Όρους.
Αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκε με θέμα «Μοναχισμός του Αγίου Όρους, μεταξύ πνευματικότητας και ιστορίας: από τον Άγιο Αθανάσιο μέχρι την άλωση της Κωνσταντινούπολης».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Ιταλίας, του ευρωπαϊκού ιδρύματος «Ντράγκαν», της ιταλικής περιοχής Λάτσιο, ρωμαϊκής επαρχίας, του δήμου της Ρώμης, της πρεσβείας της Κύπρου, της Βουλγαρίας, της Ελλάδας, τη Ρουμανίας, της Ρωσίας, της Σερβίας, της Ουκρανίας και της Μολδαβίας.
Ο Σύλλογος «Όλοι υπέρ του Αγίου Όρους» ιδρύθηκε με σκοπό μια νέα αντίληψη της πνευματικής και της πολιτιστικής κληρονομιάς του Αγίου Όρους με διάφορες πρωτοβουλίες, όπως εκδρομές, επισκέψεις, εκθέσεις, συναντήσεις, εκδόσεις, κ.α.Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Παλάτι Rokkavinone στο Φόρουμ του Τραϊανού, στη Ρώμη, με την ευλογία της Επιστασίας του Αγίου Όρους, δηλαδή το εκτελεστικό όργανο της μοναστικής χερσονήσου, καθώς και με την πρωτοβουλία της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου.

Ύπουλες και πονηρές προσεγγίσεις του Βατικανού στο Άγιο Όρος με κεντρική ιδέα την άλωση του. Η μόνη και δογματική σκέψη της Ρώμης είναι το πώς θα πέσει το ορθόδοξο κάστρο που λέγεται Άγιο Όρος, συνοδευόμενο από ένα μπαράζ ενημερώσεων και εκθέσεων(Θεσσαλονίκη) και διαπολιτισμικών συνεδρίων με κεντρικό νόημα την ένωση των δυο εκκλησιών με οποιοδήποτε κόστος. Στην ιστορία επι πατριάρχου Βέκκου η μετάπεισει των μοναχών διαπράττονταν με βίαιο και απάνθρωπο τρόπο . Σήμερα με το ίδιο και αμείωτο μίσος πραγματοποιείται κεκαλυμμένη με διάφορα κάθε φορά προσωπεία. Με διαθρησκευτικά συνέδρια διατριβές ιερωμένων, προσχήματα οικονομικής και περιβαλλοντικής κρίσεις καθώς και από διαφόρους εκκλησιαστικούς πολιτισμικούς διεθνής συλλόγους. Το κεντρικό νόημα όλων αυτών των προσπαθειών, η υποταγή της Ορθοδοξίας μπροστά στο πρωτείων του παπά αλλά και άλλων όπως έχουμε αναφέρει παλαιοτέρα αιρεσιαρχικών διεκδικήσεων .
Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να Φυλάσσουμε αμετακίνητα και απαραχάρακτα όσα οι Απόστολοι εδίδαξαν και οι Πατέρες όρισαν και εθέσπισαν. Αποδεχόμαστε όσα αποδέχονται και καταδικάζουμε όσα κατεδίκασαν
.