Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

Στην Ρωσία έκαναν δέηση για την χώρα μας την στιγμή που στην Ελλάδα επικρατεί ''σιωπή των αμνών'' ή καλύτερα ''σφαγή των αμνών''


Ρωσία: Δέηση για την Ελλάδα που δοκιμάζεται από τις φωτιές
Θερμό "ευχαριστώ" της Ελλάδας σε Ρωσία για τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.
Στο πλευρό της Ελλάδας που δοκιμάζεται από τις μεγάλες φωτιές, δείχνοντας έμπρακτα, για μία ακόμη φορά τη στήριξή της, στέκεται η Ρωσία.
Το Σάββατο (14/08), έτσι, θα τελεστεί δέηση για τη χώρα μας σε ναούς αρκετών πόλεων της Ρωσίας (ανάμεσά τους η Μόσχα, το Ροστόφ επί του Ντον, το Σότσι, το Νοβοροσίισκ, το Κρασνοντάρ, το Γκελεντζίκ, κ.α.), με τη συμμετοχή πολυάριθμων ελληνικών κοινοτήτων.
Όπως σημειώνει, δε, η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα, πρόκειται για μια κίνηση πνευματικής και πρακτικής αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό, «με τον οποίο μας συνδέουν χιλιετής φιλία και πολλοί αγώνες ο ένας πλάι στον άλλο!».
Αξίζει να σημειωθεί πως η τέλεση δεήσεων για την Ελλάδα σε εκκλησίες της Ρωσίας γίνεται κατόπιν πρωτοβουλίας του πρωθιερέα Ολέγκ Ντόμπρινσκι-Γρηγοριάδη από το Ροστόφ επί του Ντον.
Υπενθυμίζεται εξάλλου πως η συμβολή της Ρωσίας στην κατάσβεση των πυρκαγιών που έπληξαν πολλές περιοχές της χώρας μας, κάνοντας στάχτη εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα πρασίνου, σπίτια και περιουσίες, ήταν τεράστια.

Θερμό «ευχαριστώ» της Ελλάδας σε Ρωσία για τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης

Η Πολιτική Προστασία χαρακτήρισε πολύτιμη τη συνδρομή της Ρωσίας με εναέρια μέσα για την κατάσβεση των πυρκαγιών στη χώρα μας, εκφράζοντας ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για τα εναέρια μέσα που απέστειλε.
«Ευχαριστούμε θερμά τη Ρωσία για την πολύτιμη από αέρος συνδρομή της στον δύσκολο αγώνα της Ελλάδας για την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών. Αλληλεγγύη στην πράξη, με άμεση ανταπόκριση & αποστολή ισχυρών εναέριων μέσων πυρόσβεσης», αναφέρεται στο tweet της Πολιτικής Προστασίας το οποίο συνοδεύουν φωτογραφίες από τον «υπεργίγαντα» Ilyushin Il-76 και το ελικόπτερο Mi-8.
Πέρα από το θηριώδες Beriev-200, το οποίο βρίσκεται στην αντιπυρική φαρέτρα της Ελλάδας από την 1η Ιουλίου, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ανταποκρίθηκε άμεσα στο ελληνικό αίτημα για περισσότερα μέσα, στέλνοντας εκτάκτως το πυροσβεστικό αεροσκάφος Il-76 και δύο ελικόπτερα Mi-8.
Τόσο το Ilyushin Il-76, όσο και το Beriev-200 επιχείρησαν αυτές τις μέρες στα πύρινα μέτωπα σε Αττική, Εύβοια, Ηλεία και Αρκαδία.
Το Ilyushin Il-76 φέρει δύο δεξαμενές νερού, κάθε μία από τις οποίες χωρά 30 τόνους νερού, ενώ χρειάζεται περίπου 15 λεπτά για να γεμίσει πλήρως.
Από την πλευρά του το Beriev-200 έχει επίσης δύο δεξαμενές νερού και μπορεί να μεταφέρει έως και 12 τόνους νερού, γεμίζοντας σε μόλις 14 δευτερόλεπτα σε θάλασσα με κύματα έως 1,2 μέτρων.
https://sputniknews.gr/20210813/rosia-deisi-gia-tin-ellada-poy-dokimazetai-apo-tis-foties--16608147.html