Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

Ο κορωναζισμός προχωράει...Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Κομοτηνής: «εμβόλιο ή πείνα»...!!!


 H προχθεσινή ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κομοτηνής ήρθε να θυμίσει στην τοπική κοινωνία ότι ο κορωναζισμός προχωράει...

Κόντρα σε κάθε λογική, ηθική και επιστημονική βάση, η Κυβέρνηση με τον Ν.4820/2021 θέτει στους υπαλλήλους των υγειονομικών δομών το δίλημμα «εμβόλιο ή πείνα». Η ανακοίνωση του σωματείου αντιτίθεται λέγοντας τα προφανή και αυτονόητα που δυστυχώς στις μέρες μας έχουν καταντήσει ζητούμενο εν ανεπαρκεία. Καλούμε την κοινωνία της Κομοτηνής να αναλογιστεί πόσα οφείλει στην εργασία αυτών των ανθρώπων που σήμερα εκβιάζονται τόσο ξεδιάντροπα με αναστολή εργασίας και στέρηση μισθού. Να αναλογιστεί ότι μόλις προ ελαχίστων μηνών τους χειροκροτούσε επειδή ρίσκαραν τη ζωή τους στο εργασιακό τους περιβάλλον χάριν των ασθενών και σήμερα τους μεταχειρίζονται με αυτόν τον ελεεινό τρόπο. Ποιός; Η Κυβέρνηση που (μεταξύ τόσων άλλων...) έχει διακηρυγμένα σχέδια για μείωση των νοσοκομείων και των δαπανών για την Υγεία! Και η ίδια πολιτική αλητεία πανηγυρίζει για τα ποσοστά των εμβολιασμένων υγειονομικών, ποσοστά που βγαίνουν με την στανική υποχρέωση των εργαζομένων που αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας και της φτώχειας!

Ας σταθούμε δίπλα τους, σήμερα είναι η σειρά τους, αύριο θα είναι η δική μας. Το θέμα δεν είναι ούτε η επικινδυνότητα του κορωνοϊού ούτε η αξία του εμβολιασμού αλλά είναι η ίδια η ζωή μας και τα στοιχειωδέστερα δικαιώματά μας.

Κομοτηνή, 12/8/2021 ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Παράταξη Πολιτών

Κώστας Καραΐσκος

http://www.press-gr.com/2021/08/blog-post_499.html