Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Στην επίθεση κάτοικοι και δήμαρχοι: «Θα υποβάλλουμε μηνύσεις - Δεν θα μας βγάλουν άλλο διάγγελμα, θα το βγάλουμε εμείς»!



H Ελλάδα κάηκε και οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες.
 Οι κάτοικοι «βράζουν» από την αδιαφορία και ετοιμάζουν μαζικές μηνύσεις, καθώς έμειναν αβοήθητοι να παλεύουν μόνοι τους με τις φωτιές.

Ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ για τη μεγάλη πυρκαγιά που συνεχίζει να μαίνεται στην περιοχή.

«Κάηκε ολόκληρη η περιοχή από μια αναζωπύρωση που ήταν την Τετάρτη το πρωί. Εκλιπαρούσαμε για να έρθει ένα ελικόπτερο για μία ώρα. Αυτό δεν έγινε και στέλνουμε σήμερα τρία;», τόνισε με νόημα, μιλώντας στο Open TV.

«Από την Τρίτη φθάσαμε σήμερα στην άλλη Δευτέρα. Έχουν καεί 56 σπίτια» ανέφερε, ενώ πρόσθεσε ότι η φωτιά πέρασε από 30 χωριά.

Ο Π. Ανδρεάκος έκανε λόγο για «ανικανότητα στο έπακρο των κυρίων που διαχειρίζονται την πολιτική προστασία». Κατήγγειλε δε ότι η μοναδική βοήθεια από την Πυροσβεστική μέχρι σήμερα είναι στους δύο οικισμούς στην Αερόπολη, στη Γέρμα και στο Κρυονέρι.

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι τόσο ο δήμος Ανατολικής Μάνης, όσο και οι επαγγελματίες της περιοχής, θα προχωρήσουν σε μηνύσεις κατά του προϊσταμένου της Πυροσβεστικής, που με δική του μονομερή απόφαση - όπως είπε - εκκένωσε την Πέμπτη το βράδυ τα 6 κάμπινγκ, με 500 παραθεριστές το καθένα.


«Μπροστά από τα κάμπινγκ μιλάμε για 30 μέτρα παραλία, αμμουδιά. Δεν είναι το Μάτι που ήταν τα βράχια. Αυτά συμβαίνουν διότι έρχονται οι ανώτεροι αξιωματικοί από τα γραφεία και από άλλους τόπους και δεν γνωρίζουν» σημείωσε.


Μαζικές μηνύσεις από τους κατοίκους της Εύβοιας

«Κατεβάζαμε τους πυροσβέστες από τα οχήματα για να σβήσουμε εμείς την φωτιά»!, δηλώνει χαρακτηριστικά κάτοικος.

«Είκοσι χιλιάδες υπογραφές θα μαζευτούν για τις αγωγές που θα γίνουν και για τις εισαγγελικές παραγγελίες τις επόμενες ημέρες. Εμείς πλέον θα πούμε τί θα γίνει. Όχι, δεν θα μας βγάλουν άλλο διάγγελμα. Εμείς θα το βγάλουμε το διάγγελμα. Από εδώ, στην Εύβοια», λέει άλλος κάτοικος.

«Δεν έχουν σχέδιο επιχειρησιακό. Έχουν μόνο σχέδιο εκκένωσης. Το ξενοδοχείο μου κάηκε ολοσχερώς. Καταστράφηκε. Είναι για κατεδάφιση» είπε με απελπισία, ενώ κατέδειξε την ανυπαρξία σχεδιασμού λέγοντας πως «το επιτελείο που έχει έρθει εδώ, ήρθε με αποστολή να κάψει το νησί και τα έχει καταφέρει μία χαρά», δήλωσε ο Γιώργος Μπλουκίδης, ξενοδόχος από τη Λίμνη Ευβοίας.


«Αυτοί δεν μπορούν να διοικήσουν ούτε αγέλη με λυκόπουλα. Πρέπει να καθαιρεθούν άμεσα. Είναι επικίνδυνοι. Δεν άκουσαν καν τον περιφερειάρχη που ζήτησε να προφυλαχθεί η είσοδος της ρεματιάς για να μην φτάσει η φωτιά στη Λίμνη. Παραμερίστηκε ο δήμαρχος, παραμερίστηκε ο περιφερειάρχης, παραμερίστηκαν όλοι κι ανέλαβαν κάποιοι οι οποίοι γυρνούν με κάτι μπλε φωτάκια γύρω γύρω», πρόσθεσε.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση που έκανε στο Facebook ο δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού στην επίσημη σελίδα του. Μια φωτογραφία και η κραυγή «Μόνοι μας», αποτυπώνει το μέγεθος της τραγωδίας που συντελείται στη Βόρεια Εύβοια.


https://www.pronews.gr/koinonia/1008686_stin-epithesi-katoikoi-kai-dimarhoi-tha-ypovalloyme-minyseis-den-tha-mas-vgaloyn