Κυριακή 15 Αυγούστου 2021

ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΙΖΟΝΤΑΙ


 Από το ”εγέρθητι” στο ”καθίζου”…πόσο απέχει άλλωστε;;; Όλοι καθήμενοι, απαγόρευση χορού στα πανηγύρια το Δεκαπενταύγουστο!

 Απαγόρευση χορού στα πανηγύρια τραγούδια μόνο της τάβλας το Δεκαπενταύγουστο! 

Όλοι καθήμενοι και με μάσκες, κάναν τον Δεκαπενταύγουστο Αποκριά.

Καλή καθήλωση….


Δεν κάνουν Λιτανεία στην Τήνο με διπλή μάσκα στο ναό 1 άτομο ανά 15τμ και στο προαύλιο 1×10 τα καλά του Πάσχα. Απολυμαίνουν τις εικόνες. Οι Κλειδοκράτορες έχουν προσλάβει σωσίες του Αγίου Πέτρου και των Χερουβείμ στις πύλες του ναού κοινούς πορτιέρηδες για συστάσεις, αποβολή υπεράριθμων και αμασκοφόρετων και όλα τα συναφή…2η συνεχόμενη χρονιά χωρίς Λιτανεία στη Μεγαλόχαρη…..Αυτό δεν είναι εορταστικό κλίμα αλλά κλίμα τρόμου εκφοβισμού και μετάδοσης πανικού και ψύχωσης στο λαό….


”Του λίθος σφραγισθέντος” Σφράγισαν τη μονή του Αγίου Νεκταρίου γιατί οι μοναχές βρέθηκαν θετικές..Αφού δεν τις θάψανε ζωντανές για να μην τους μολύνουν πάλι καλά..Γεφύρι της Άρτας κάνανε τη Μονή. Σε θέση Πρωτομάστορα κι όχι κατά το ”Θεέ μου Πρωτομάστορα” που έθαψε ζωντανή τη γυναίκα του στα θεμέλια για να στεριώσει το γεφύρι. Δεν θα γίνονται λειτουργίες αναστέλλονται ….Ο σαρκασμός στο πρόσωπο του θεραπευτή Αγ Νεκταρίου είναι πασιφανής…..


Η εκκλησία ως σήμερα στη δισχιλιετή πορεία της ποτέ άλλοτε δεν έκλεισε τις πόρτες της σε λεπρούς σε χολεριασμένους στους ψυχικά ασθενείς στους δαιμονισμένους σε πόρνες σε οροθετικούς ( π.χ περίπτωση του Μπίλι Μπο) κ.α Ποτέ δεν αποστράφηκε δεν φοβήθηκε τον ασθενή άλλωστε η πορεία της είναι μαρτυρική. Δεν αποφεύγει τον ασθενή αντίθετα πάντα επιδιώκει τη συνάντηση μαζί του… Οπότε καταφανώς υπάρχει αλλαγή πλεύσης της Κιβωτού… Κάποτε ο λαός που είχε θεοσέβεια έλεγε για κάτι τέτοια ”θα μας κάψει ο Θεός”….Χρειάζεται μια προληπτική πνευματικότητα γιατί μετά απλά μένουμε στις ζοφερές διαπιστώσεις …Πάμε ολοταχώς σ΄αντίθετο πνευματικό ρεύμα.


Πιστεύουμε σ΄έναν Θεό που δεν έμεινε στο απυρόβλητο της ιστορίας εκτέθηκε ως θανάτου αυτή η υπερασφάλεια κινείται σ΄αντιδιαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση…..Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να οδηγηθούμε στο άλλο άκρο στο εισπηδητικό μαρτύριο αλλά ούτε και να βάλουμε την εκκλησία σε καραντίνα. Η Εκκλησία είναι πάντα σε εγρήγορση είναι κυρίως για τον πεφορτισμένο για τον άνθρωπο που βιώνει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Είναι τα πνευματικά Επείγοντα η πνευματική εντατική η πνευματική θερμοκοιτίδα. Η Εκκλησία δεν καταργεί την ιατρική αλλά δεν παύει ν΄αποτελεί με τα δικά της αγιαστικά μέσα μια πτέρυγα ιαματική και πολλές φορές αποδείχθηκε σωτήρια για τ΄ανίατα.


Αυτό υπαγορεύει η Παράδοση της δηλ. το συλλογικό βίωμα του πληρώματός της συν την Αγιολογία….Εδώ πλέον τίθεται θέμα αν τηρείται η Παράδοση (+Αγιολογία) αν υπολογίζεται ως ισόκυρη της Αγ Γραφής..Γιατί αν όχι τότε Αντίο Ορθοδοξία…Και η λιτανεία ή η θεία λατρεία άνευ μάσκας αποτελεί μέρος της Ιεράς Παράδοσης όχι νεκρής τυπολατρείας αλλά ως έθος ενεργό βασιζόμενο στο απαύγασμα της φιλοσοφίας της Εκκλησίας. Μια Εκκλησία που στερείται σωστικής χάρης παύει να υφίσταται ως τέτοια..Υπάρχουν ισχυρές αντιφάσεις κι ανακολουθίες στις ακολουθίες…


Μολύνθηκαν κάποιες μοναχές ή καλόγεροι ή πιστοί ή Δεσποτάδες;;Άνθρωποι είναι, εδώ έχουμε Θεό Πάσχων. Kαι στα νοσοκομεία μολύνονται και πολλές φορές τα νοσοκομεία αποτέλεσαν την βασική εστία μετάδοσης όπως σε Μπέργκαμο Μιλάνο. Άλλωστε στα νοσοκομεία πιο πολύ κινδυνεύεις από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις παρά από αυτήν καθ΄εαυτήν την πάθηση αλλά ποτέ κανείς δεν είπε σφραγίστε τα νοσοκομεία. Κλείστε τα κι ας έγιναν κρανίου τόπος επί κόβιντ. Κι αν κάποιος το ισχυριζόταν θα τον πετροβολούσαν ως τρελό. Το ίδιο παράλογο είναι να κλείνεις και να σφραγίζεις ναούς ν’ απαγορεύεις λιτανείες επειδή κάποιοι κόλλησαν το που και πως ανεξακρίβωτο. Στα σούπερ μάρκετ με τον απίστευτο συνωστισμό που για 2 χρόνια παρέμειναν θεοάνοιχτα δεν μεταδίδεται;;;


Είναι ύβρις και προσβολή και της νοημοσύνης και των θείων εμπαιγμός. Τα μέτρα που θα λαμβάνονται δεν πρέπει να προσβάλουν τα θεία π.χ τιμή Παναγίας, Αγίων Εικόνων όπως και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των πιστών. Να μην αποτελούν τροχοπέδη στην άσκηση Συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων όπως οι θρησκευτικές ελευθερίες….Η διακυβέρνηση μιας χώρας δεν γίνεται με βάση τις προσωπικές ιδεοληψίες του καθένα αλλά με βάση τα οριοθετημένα… Μας γυρίσατε πίσω από τα Μεδιόλανα και ας παίρνετε συγχωροχάρτι από τους αξιωματούχους της Εκκλησίας.. που σήμερα είναι κι αύριο δεν είναι…


Από το ΄΄Φωτίζου φωτίζου η Νέα Ιερουσαλήμ” στο Καθίζου Καθίζου η Νέα Εποχή!! Πνευματική καθίζηση άνευ προηγουμένου.


dimpenews.com