Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

Αποστρατικοποίηση νησιών με σχέδια κατάληψης του μισού Αιγαίου!


 

Nordic Monitor: Τουρκικό σχέδιο κατάληψης 131 νησίδων στο Αιγαίο

Αποκαλυπτικά έγγραφα που δείχνουν πως η Τουρκία είχε σχέδιο για την κατάληψη 131 νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο έκανε έφερε στο φως της δημοσιότητας το Σάββατο 20 Μαρτίου η έγκυρη σκανδιναβική ιστοσελίδα Nordic Monitor, του εξόριστου Τούρκου δημοσιογράφου Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, ο οποίος για χρόνια βρίσκεται σε κόντρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Tαγίπ Ερντογάν.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι Ενοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας είχαν σχέδιο για την κατάληψη ελληνικών νησιών και νησίδων στο Αιγαίο Πέλαγος, συγκεκριμένα πρόκειται για 131 περιπτώσεις νησιών και νησίδων που η Τουρκία επιχειρεί να «γκριζάρει» τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα νησιά, οι νησίδες και οι βραχονησίδες που «γκριζάρουν» οι Τούρκοι είναι τα εξής: 


Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Αποσύρεται από τη Σύμβαση για την καταπολέμηση της βίας κατά γυναικών


Ζουράφα και άλλες δύο κοντινές νησίδες πλησίον της Σαμοθράκης,

13 νησίδες και βραχονησίδες στο σύμπλεγμα των Οινουσσών,

21 βραχονησίδες κοντά στη Θύμαινα,

18 στους Αρκιούς,

15 γύρω από την Ψέριμο,

12 στην Καλόλιμνο,

δύο στο Φαρμακονήσι,

10 κοντά στο Γυαλί που βρίσκεται ανάμεσα στην Κω και τη Νίσυρο,

11 στη Λέβιθα,

δύο στην Στρογγύλη και

24 βραχονησίδες και νησίδες γύρω από την Κρήτη.

nordic-nisia.jpgnordic-nisia.jpg

Σε φάκελο στη Σμύρνη βρέθηκε το απόρρητο έγγραφο

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Nordic Monitor, «το απόρρητο ντοκουμέντο αποτελείται από PowerPoint με 16 διαφάνειες και περιλαμβάνει χάρτη με τις «αμφισβητούμενες» τοποθεσίες. Η παρουσίαση καταγράφει τον τρόπο που ο τουρκικός στρατός θα κινηθεί από αέρα και θάλασσα προκειμένου να καταλάβει τα νησιά και τις νησίδες.

nordic-shedio.jpgnordic-shedio.jpg


«Το μυστικό έγγραφο βρέθηκε καταχωνιασμένο στα παραρτήματα ενός φακέλου στη Σμύρνη. Ο εισαγγελέας Οκάν Μπάτο φαίνεται να έχει ενσωματώσει το μυστικό σχέδιο στο αρχείο με διάφορα αποδεικτικά στοιχεία και το είχε κρύψει σε ασφαλές μέρος στο δικαστικό μέγαρο της Σμύρνης» υποστηρίζει η ιστοσελίδα, προσθέτοντας ότι «τέτοια έγγραφα μπορούν να εξεταστούν μόνο κεκλεισμένων των θυρών στο δικαστήριο με εντολή της δικαιοσύνης», σημειώνει ο αρθρογράφος.


Το δημοσίευμα τονίζει πως το σχέδιο φέρεται να έχει προετοιμαστεί από τις τουρκικές Ακαδημίες, αλλά δεν έχει ημερομηνία. «Ηταν τμήμα μελέτης που εστιάζεται στον συντονισμό μεταξύ των κλάδων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σε περίπτωση κρίσης με την Ελλάδα και εξετάζει τις πιθανότητες των δύο συμμαχικών χωρών του ΝΑΤΟ σε μια σειρά διαφορών στο Αιγαίο και στον εναέριο χώρο», σημειώνει ο αρθρογράφος.


Το δίκτυο Nordic Research and Monitoring λειτουργεί όπως τα  WikiLeaks του Τζουλιαν Ασάνζ, δημοσιοποιώντας έγγραφα από ανώνυμες πηγές και διαρροές, που υπό άλλες συνθήκες δεν θα έβλεπαν το φως της δημοσιότητας.

https://www.ethnos.gr/Politics/article/150369/nordicmonitortoyrkikosxediokatalhpshs131nhsidonstoaigaio