Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατευθύνονται από σκοτεινές δυνάμεις! Σατανισμός και ανωμαλία κυριαρχούν στην «νέας παγκόσμια τάξη πραγμάτων».


QAnon: Θεωρία συνωμοσίας με «σατανιστές παιδόφιλους»
Κατ' αυτούς τον κόσμο κυβερνά μια κλίκα «σατανιστών παιδεραστών», οι οποίοι συνωμοτούν κατά του Ντόναλντ Τραμπ.
Το QAnon είναι ένα διαδικτυακό φόρουμ με κεντρικό θέμα ότι τον κόσμο κυβερνά μια κλίκα με «σατανιστές παιδεραστές», οι οποίοι συνωμοτούν κατά του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ παράλληλα διαχειρίζονται κύκλωμα τράφικινγκ που κακοποιεί παιδιά. Η θεωρία QAnon υποστηρίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κατευθύνονται από σκοτεινές δυνάμεις, οι οποίες είναι αναμεμειγμένες σε διεθνή παιδοφιλικά δίκτυα και επιδιώκουν την σύσταση μίας «νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων».

Σύμφωνα με τους οπαδούς της θεωρίας, μέλη της κάστας με τους παιδόφιλους σατανιστές, είναι η Χίλαρι Κλίντον, ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Τζορτζ Σόρος, ο Μπιλ Γκέιτς, ο Τομ Χανκς, η Οπρα Γουίνφρι ακόμα και ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Δαλάι Λάμα.

QAnon φόρουμ σατανιστές


Ο «Q Clearance Patriot» δείχνει τον δρόμο της παράνοιας

Το ‘Q Clearance Patriot’ είναι το ψευδώνυμο ενός τύπου ο οποίος εμφανίστηκε στις 28 Οκτωβρίου του 2017 σε συζήτηση στο 4chan και με ένα ποστ του ισχυρίστηκε με ακλόνητη βεβαιότητα ότι επίκειται η σύλληψη της Hillary Clinton. Στο thread του με τίτλο «Η ηρεμία πριν την καταιγίδα» μιλούσε για την επικείμενη σύλληψη αλλά και εκτέλεση χιλιάδων παιδόφιλων από την κυβέρνηση του Τραμπ.

Από τότε ακολούθησαν χιλιάδες αναρτήσεις αντίστοιχης σοβαρότητας από τον Q, ο οποίος έκτισε τον μύθο πάνω στον ισχυρισμό του ότι ήταν άνθρωπος της κυβέρνησης, ένας insider που αποκαλύπτει αυτά που «δεν θέλουν να ξέρετε».

Αν και δημοσιεύει τις συνωμοσιολογίες του ανώνυμα, ο Q χρησιμοποιεί έναν δικό του κωδικό, που επιτρέπει στους οπαδούς να διακρίνουν τις δικές του αναρτήσεις από εκείνες των άλλων ανώνυμων χρηστών, γνωστοί ως ‘anons’ -και μόλις έμαθες από που βγαίνει το ‘QAnon’.

Ο Q έναν μήνα μετά την πρώτη παλαβομάρα του άλλαξε κανάλι και συνέχισε να ποστάρει στο 8chan. Τον Αύγουστο του 2019 και αυτό το κανάλι θα κλείσει, οδηγώντας τον σε μία αγωνιώδη σιωπή την οποία όμως θα σπάσει με το που θα ανοίξει ένα νέο κανάλι, το 8kun.
Ο ρόλος του Ντόναλντ Τραμπ

Σύμφωνα με τους οπαδούς του QAnon, ο Ντόναλντ Τραμπ στρατολογήθηκε από ανώτατους στρατιωτικούς το 2016 για να βάλει υποψηφιότητα για την προεδρία, με απώτερο σκοπό να διαλύσει αυτή την κλίκα με παιδόφιλους σατανιστές και να αποκαλύψει την αλήθεια.

Σύμφωνα με τον Q, η τελική εξέλιξη θα ήταν μια μεγάλη «Καταιγίδα», η οποία θα σηματοδοτηθεί τη στιγμή που ο Τραμπ θα ξεσκεπάσει τη σκοτεινή κλίκα από παιδόφιλους και σατανιστές που κυβερνά τον πλανήτη. Ο ίδιος ο Τραμπ είχε μιλήσει τον Οκτώβριο του 2017 για μια «ηρεμία πριν την καταιγίδα», ενώ έχει κατά καιρούς κάνει retweet αναρτήσεις οπαδών της θεωρίας QAnon. Παράλληλα, έχει τοποθετηθεί ανοιχτά λέγοντας πως πρόκειται για ανθρώπους που «αγαπούν την πατρίδα τους». Η τελευταία τοποθέτησή του μάλιστα ήταν τον Αύγουστο, σε προεκλογική του ομιλία, στην οποία τους δεχόταν με θέρμη.

QAnon τον κόσμο κυβερνά μια κλίκα «σατανιστών παιδεραστών», οι οποίοι συνωμοτούν κατά του Ντόναλντ Τραμπ.


Η δράση του QAnon στα Social Media

Η μεγαλύτερη ομάδα QAnon στο Facebook, είχε σχεδόν 200.000 μέλη πριν κλείσει η σελίδα από το ίδιο το Facebook. Ανά καιρούς ανεβαίνουν νέες σελίδες τέτοιου τύπου και “πέφτουν”. Ανάλογες ενέργειες έχει κάνει το Twitter και το TikTok, με τον ίδιο τον Τραμπ φυσικά να τα βάζει με τα social media που θεωρεί ότι βάλλουν εναντίον του.

Ιστοσελίδες του QAnon στην Ευρώπη εμφανίσθηκαν στο τέλος του 2019 και στις αρχές του 2020, αλλά η επισκεψιμότητά τους εκτοξεύθηκε με την πανδημία COVID-19 και το lockdown. Στις ΗΠΑ, το νεφέλωμα QAnon θεωρείται από το FBI εν δυνάμει τρομοκρατική απειλή και στην Ευρώπη ως φαινόμενο που πρέπει να τελεί υπό επιτήρηση.

Υπολογίζεται ότι κοντά στις 100.000 άνθρωποι πιστεύουν σε αυτή τη θεωρία συνωμοσίας, ενώ τα group του Facebook αφιερωμένα στο QAnon μετρούσαν κοντά στα 200.000 μέλη, μέχρι που το Facebook τούς έριξε τις σελίδες στα μέσα Αυγούστου. Όταν και το Twitter ανέλαβε παρόμοια δράση εναντίον του, «έριξε» γύρω στις 150.000 λογαριασμούς(!) που ασκούσαν ανάλογη προπαγάνδα.