Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Ρωσία: «Έχουμε κόψει την εισροή ξένων μισθοφόρων στην Ουκρανία»

 
Ο αριθμός των ξένων μαχητών που βρίσκονται στην Ουκρανία έχει «σχεδόν υποδιπλασιαστεί»

Εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΑΜ, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη 2 Ιουνίου ότι έχει σταματήσει την εισροή ξένων «μισθοφόρων» που επιθυμούν να πολεμήσουν στο πλευρό του ουκρανικού Στρατού, επιφέροντάς τους μεγάλο πλήγμα τις τελευταίες εβδομάδες.

«Από τις αρχές Μαΐου η εισροή ξένων μισθοφόρων στην Ουκρανία που ήθελαν να πάρουν μέρος στις εχθροπραξίες εναντίον του ρωσικού στρατού έχει σταματήσει», δήλωσε ο Ίγκορ Κονασένκοφ εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αριθμός των ξένων μαχητών που βρίσκονται στην Ουκρανία έχει «σχεδόν υποδιπλασιαστεί», περνώντας από τις 6.600 στις 3.500, ενώ «μεγάλος αριθμός» εξ αυτών «θα ήθελε να εγκαταλείψει την Ουκρανία το συντομότερο δυνατό».

«Εκατοντάδες ξένοι μισθοφόροι στην Ουκρανία έχουν εξουδετερωθεί από τα υψηλής ακρίβειας, μεγάλου βεληνεκούς όπλα (της Ρωσίας) λίγο καιρό μετά την άφιξή του στους χώρους όπου θα λάμβαναν επιπλέον εκπαίδευση», σημείωσε ο Κονασένκοφ.


Ωστόσο οι περισσότεροι από αυτούς «εξουδετερώθηκαν στις εμπόλεμες ζώνες εξαιτίας του χαμηλού επιπέδου της εκπαίδευσής τους και της έλλειψης εμπειρίας», πρόσθεσε.

Οι πληροφορίες αυτές δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Μετά την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου χιλιάδες αλλοδαποί εθελοντές, κυρίως από την Ευρώπη, πήγαν στη χώρα για να βοηθήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις να απωθήσουν τη ρωσική επίθεση.

Η Ρωσία χαρακτηρίζει τους μαχητές αυτούς «μισθοφόρους».

https://www.defencenet.gr/amyna/enoples-sygkroyseis/918816_rosia-ehoyme-kopsei-tin-eisroi-xenon-misthoforon-stin-oykrania