Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Το «αντίπαλο δέος» της Ρωσίας: Όργιο Βρετανών στρατιωτών τους κόστισε αποστολή στα Βαλκάνια

 
Το «αντίπαλο δέος» της Ρωσίας: Όργιο Βρετανών στρατιωτών τους κόστισε αποστολή στα Βαλκάνια

Ανήκαν σε επίλεκτη μονάδα

Αποστολή στρατιωτικού συντάγματος της Βρετανίας στη Βοσνία και το Κόσοβο ακυρώθηκε μετά την διαρροή ενός «ντροπιαστικού και επιβλαβούς» βίντεο που έδειχνε αλεξιπτωτιστές να συμμετέχουν σε όργιο σε στρατιωτική βάση στο Έσεξ της Αγγλίας.

Περίπου 300 μέλη της πολεμικής αεροπορίας επρόκειτο να τοποθετηθούν σε στρατιωτικές βάσεις στα δύο βαλκανικά έθνη από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Ωστόσο, η αποστολή ματαιώθηκε μετά τη δημοσιοποίηση του εν λόγω βίντεο που απεικόνιζε οχτώ άντρες στρατιώτες να κάνουν σεξ με μια γυναίκα, γεγονός που αποτελεί πλήγμα για την εικόνα ευπρέπειας, πειθαρχίας και σοβαρότητας που επιθυμούν να προβάλλουν προς τα έξω οι ένοπλες δυνάμεις.


Βέβαια, αξιωματούχοι της αεροπορίας υποστηρίζουν ότι το βίντεο ελήφθη με τη συναίνεση της απεικονιζόμενης γυναίκας και των υπόλοιπων μετεχόντων αντρών, όμως παραμένει «υποτιμητικό για τις γυναίκες», σύμφωνα με τους ίδιους.


Ο Αντιστράτηγος Άντριου Χάρισον, ο νέος αρχηγός του βρετανικού στρατού και ο συνταγματάρχης του Συντάγματος Αλεξιπτωτιστών, ανέφεραν σε επιστολή ότι ο στρατηγός Σερ Πάτρικ Σάντερς έχει «προσωρινά χάσει την εμπιστοσύνη» του στο 3ο τάγμα της μονάδας.


«Σήμερα το απόγευμα ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου (CGS), Στρατηγός Σερ Πάτρικ Σάντερς, πήρε την απόφαση να αφαιρέσει το τάγμα 3 Para από τις δυνάμεις που επρόκειτο να αναπτυχθούν στο Κόσοβο αυτό το καλοκαίρι», έγραψαν.


Οι οχτώ αλεξιπτωτιστές βρίσκονται αντιμέτωποι με αστυνομική έρευνα για τον εν λόγω βίντεο σε εγκαταστάσεις της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας.


Ο Σερ Πάτρικ συνέταξε δική του επιστολή στην οποία έγραψε ότι η απεικονιζόμενη συνεύρεση κρίθηκε ότι ήταν συναινετική και η Βασιλική Στρατονομία απέδειξε ότι δεν είχε διαπραχθεί έγκλημα.


Ωστόσο, είπε ότι είναι «απαράδεκτο, ντροπιαστικό και επιζήμιο για τη φήμη του Στρατού (και) θα μπορούσε επίσης να ερμηνευθεί ως δυσφήμιση των γυναικών».

https://www.defencenet.gr/amyna/eidikes-dynameis/919088_antipalo-deos-tis-rosias-orgio-bretanon-stratioton-toys-kostise