Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Μυαλό δεν βάζουν οι Η.Π.Α, αμετ-ανόητοι!


 Ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας «New York Post» αποκάλυψε την πρόθεση της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν να προμηθεύσει την Ουκρανία τέσσερα προηγμένα «drones», τα οποία μπορούν να οπλιστούν με πυραύλους «Hellfire».

Η αμερικανική εφημερίδα ανέφερε ότι πηγές που γνωρίζουν τη συμφωνία επιβεβαίωσαν ότι ο Μπάιντεν προχωρά στη συμφωνία αεροσκαφών MQ1C Grey Eagle, η οποία χαρακτηρίζεται από την ικανότητά του να πετάει μεγαλύτερες αποστάσεις και την ικανότητα να μεταφέρει όπλα μεγάλου βάρους σε σύγκριση με τα drones που χρησιμοποιούνται τώρα από τον ουκρανικό στρατό σε μάχες με τον ρωσικό στρατό.

Το MQ1C Gray Eagle μπορεί να πετάξει για περισσότερες από 30 ώρες σε μία μόνο πτήση και να συλλέξει μεγάλες ποσότητες δεδομένων για σκοπούς πληροφοριών.


Κάθε αεροσκάφος μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με οκτώ πυραύλους Hellfire των 100 λιβρών, περίπου το διπλάσιο του βάρους των πυραύλων που μεταφέρουν τα τρέχοντα drones που χρησιμοποιούνται από την Ουκρανία.


Η εφημερίδα ανέφερε δημοσίευμα στο «Reuters» στο οποίο Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν σκοπεύει να ενημερώσει το Κογκρέσο για την πιθανή πώληση των drones τις επόμενες ημέρες με δημόσια ανακοίνωση που θα ακολουθήσει αργότερα.


Σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο, η κυβέρνηση έχει ήδη διαθέσει χρήματα από την Πρωτοβουλία Βοήθειας για την Ασφάλεια της Ουκρανίας 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Ψηφίστηκε πρόσφατα, για τη χρηματοδότηση τόσο της πώλησης όσο και της μετέπειτα εκπαίδευσης των drones.

Την Πέμπτη, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας που θα στείλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Ουκρανία για την αντιμετώπιση των ρωσικών επιθέσεων, περιλαμβάνει 4 εκτοξευτές πυραύλων HIMAR, 1.000 αντιαρματικούς πυραύλους Javelin και 4 ελικόπτερα Mi-17.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Κόλιν Κέιλ δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις χρειάζονται περίπου 3 εβδομάδες εκπαίδευσης για να χρησιμοποιήσουν τους εκτοξευτές HIMARS.

Οι «HIMARS» είναι εκτοξευτές πυραύλων που είναι εγκατεστημένοι σε ελαφρά τεθωρακισμένα οχήματα και εκτοξεύουν κατευθυνόμενους και ακριβείς πυραύλους, γνωρίζοντας ότι τους έχουν παραλάβει οι Ουκρανοί. Αυτό το όπλο θα προσέδιδε στη μάχη για το Donbass τα πλεονεκτήματα της απόστασης και της ακρίβειας.

Ο Κέιλ πρόσθεσε στους δημοσιογράφους ότι οι εκτοξευτές HIMARS, ένας εκ των οποίων είναι οπλισμένος με 6 πυραύλους κάθε φορά, έχουν βεληνεκές 70 km. Δηλαδή το διπλάσιο βεληνεκές από τα αμερικανικά οβιδοβόλα που έχουν ήδη μπει στο πεδίο της μάχης, θα δώσει στην Ουκρανία μεγαλύτερη ακρίβεια στη στόχευση από μακριά.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι η Ουκρανία θα λάβει επίσης 5 ραντάρ αντιπυροβολικού, 2 ραντάρ εναέριας επιτήρησης και 6.000 άλλα αντιόπλα πανοπλίες, 15.000 βλήματα πυροβολικού και 15 οχήματα τακτικής.

Αυτό το νέο πακέτο ανεβάζει τη συνολική στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου σε 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Arab Defense

The Hellenic Information Team


 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος