Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Η Ρωσία δεν ενέκρινε την εισβολή των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στη βόρεια Συρία



Η Ρωσία δεν ενέκρινε την στρατιωτική εισβολή των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή Άιν Ίσσα στη βόρεια Συρία, καθώς έστειλε νέες ενισχύσεις στην περιοχή αυτή, ανέφερε η εφημερίδα Hurriyet, επικαλούμενη δικές της πηγές, γράφει ρωσικό δημοσίευμα.

«Έγινε γνωστό ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία, οι προετοιμασίες για την προγραμματισμένη επιχείρηση στην περιοχή Ain Issa στα βόρεια προάστια της συριακής πόλης Ράκκα ανεστάλησαν. Έγινε γνωστό ότι η Ρωσία δεν ενέκρινε την επιχείρηση στην περιοχή Άιν Ίσσα, όπου διέρχεται ο αυτοκινητόδρομος (M4) που συνδέει τις πόλεις Χασάκα, Ράκκα και Ντέιρ εζ Ζορ στα ανατολικά και το Χαλέπι στα βόρεια, και έστειλε νέες ενισχύσεις στο αυτή η περιοχή».


Το δημοσίευμα διευκρινίζει ότι η τουρκική Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε στοχευμένα πλήγματα εναντίον κουρδικών εγκαταστάσεων των Ομάδων Λαϊκής Προστασίας στο Τελ Ριφάτ και στη Μανμπίτζ, προκειμένου να αποφευχθούν αυξανόμενες επιθέσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στόχος είναι να εκκαθαριστούν οι δύο συνοικίες από μαχητές και «να επιστρέψουν 500.000 άνθρωποι πίσω στα σπίτια τους».

Όπως είναι γνωστό ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν διασυνοριακή επιχείρηση στις περιοχές Μανμπίτζ και Τελ Ριφάτ στη βόρεια Συρία κατά Κούρδων αυτονομιστών και των Λαϊκών Δυνάμεων Αυτοάμυνας.

vz.ru

The Hellenic Information Team





© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος