Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Ο ουκρανικός στρατός κατά την αποχώρησή του ανατίναξε δεξαμενή με υδροχλωρικό οξύ στο εργοστάσιο Zarya στο Rubizhne του Ντονμπάς!




Πρώτη χημική επίθεση από την αρχή της σύγκρουσης! 

Ο ουκρανικός στρατός κατά την αποχώρησή του ανατίναξε δεξαμενή με υδροχλωρικού οξύ στο εργοστάσιο Zarya στο Rubizhne του Ντονμπάς!

 Πυκνό τοξικό νέφος έπνιξε την περιοχή!

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ανατίναξαν μια δεξαμενή υδροχλωρικού οξέος στο εργαστήριο του εργοστασίου Zarya στο Rubizhne του Ντονμπάς, ανέφερε το LPR της από την Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ..

Απειλείται με εξαφάνιση κάθε μορφή ζωής σ΄ακτίνα 30 χλμ, 3000000 άμαχοι ζουν εκεί..

Φόβοι για «τεράστιες απώλειες αμάχων» μετά την υποτιθέμενη επίθεση σε εργοστάσιο χημικών στην Ουκρανία
Οι τοπικές αρχές στο Ντονμπάς συλλέγουν πληροφορίες για τα θύματα της έκρηξης



Το τοξικό προϊόν εξαπλώθηκε στην περιοχή Zavodsk, όπου ζουν περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι.
Εκπρόσωποι της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της Δημοκρατίας δήλωσαν επίσης ότι περισσότεροι από 40 χιλιάδες τόνοι θειικού οξέος, υδροχλωρικού οξέος, νιτρικού οξέος και αμμωνίας βρίσκονται ακόμη στις δεξαμενές της Επιχείρησης, η έκρηξη της οποίας θα καταστρέψει οτιδήποτε ζει σε ακτίνα 30 χιλιομέτρων .«[Αυτές] οι τρομοκρατικές ενέργειες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τεράστιες απώλειες αμάχων», προειδοποίησε η πολιτοφυλακή στο κανάλι της στο Telegram, προσθέτοντας ότι οι τοπικές αρχές συλλέγουν αυτήν τη στιγμή πληροφορίες για απώλειες που προκλήθηκαν από το περιστατικό.

Ο ουκρανικός στρατός αποφάσισε να υπονομεύσει τις θέσεις του αποχωρώντας από το Rubizhne.

Η έκρηξη στο χημικό εργοστάσιο Zarya στο Rubezhnoye δεν συνέβη απλά. Όλα έγιναν λαμβάνοντας υπόψη την κατεύθυνση του ανέμου και την πλήρη κατανόηση των συνεπειών για τον άμαχο πληθυσμό του Donbass
Ο Andrey Marochko, εκπρόσωπος της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του LPR, το ανακοίνωσε.
Στο βίντεο – μαγνητοσκόπηση των αυτόπτων μαρτύρων των συνεπειών της έκρηξης, πυκνός πορτοκαλί καπνός υψώθηκε πάνω από την πόλη.

Κάτοικοι της Kudryashivka στο LPR, επιχειρούν ν΄αντιμετωπίσουν επίθεση με φυσικό αέριο! Ένα τεράστιο σύννεφο υδροχλωρικού οξέος κατευθύνεται προς τον οικισμό!

Ο χρόνος της έκρηξης προβλέφθηκε λαμβάνοντας υπόψη την κατεύθυνση του ανέμου.
Η κατεύθυνση του ανέμου ήταν προς την κατεύθυνση του οικισμού που απελευθερώθηκε πρόσφατα από ρώσικες δυνάμεις τον Kudryashovka.



Κρίνοντας από την κόκκινη απόχρωση του καπνού, η συγκέντρωση του οξέος είναι πάνω από 95%. Είναι ένα εξαιρετικά τοξικό σύννεφο..

Ο διοικητής Andrey Marochko της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του LPR είπε ότι στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την απόσυρση από την πόλη, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανατίναξαν μια δεξαμενή που περιείχε χημικά στο εργοστάσιο της Zarya.

«Η VFU ετοιμάζεται να παραδώσει την πόλη Rubizhne και αρχίζει να υπονομεύει τα χημικά. Σήμερα, μια δεξαμενή εξερράγη στο εργόστασιο της Zarya. Ο χρόνος της έκρηξης σχεδιάστηκε λαμβάνοντας υπόψη τη φορά του ανέμου. Η κατεύθυνση του ανέμου είναι τώρα προς την Kudryashovka, την οποία έχουμε απελευθερώσει», έγραψε ο Marochko στο Telegram.

Το πιθανότερο είναι ότι η έκρηξη είχε προετοιμαστεί εκ των προτέρων. Από χθες έχει εκκενωθεί ο πληθυσμός στο χωριό Ζβανόβκα.

Οι κάτοικοι είχαν προειδοποιηθεί εκ των προτέρων για την πρόκληση. Μόνο που, φυσικά, είπαν ότι το ετοίμαζαν δήθεν από τις δυνάμεις των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και τη λαϊκή πολιτοφυλακή του LPR. Όμως η χημική έκρηξη σημειώθηκε τη στιγμή που Ουκρανοί στρατιώτες ετοιμάζονταν να εγκαταλείψουν τον οικισμό.

Τρομακτικές εικόνες με ένα κατακόκκινο σύννεφο έχουν ήδη δοθεί στο δίκτυο.Ένα εξαιρετικά τοξικό σύννεφο κινείται τώρα προς την Kudryashovka, με την τρέχουσα ταχύτητα του ανέμου θα φτάσει στον οικισμό σε 2 ώρες.

Οι ειδικοί συνιστούν στους κατοίκους των κοντινών περιοχών να μην εγκαταλείπουν άσκοπα τα σπίτια τους, να κλείνουν παράθυρα και πόρτες και να ετοιμάζουν υγρές μάσκες. Υψηλός κίνδυνος: μάτια, δόντια και αναπνευστική οδός.

Η πολιτοφυλακή του Λούγκανσκ κατηγόρησε επίσης τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ότι “διαδίδουν ασύστολα ψεύδη” πως οι ίδιοι οι μαχητές του Ντονμπάς ανατίναξαν τη δεξαμενή. Είπαν ότι το Κίεβο το έκανε για να καλύψει «εγκληματικές τρομοκρατικές ενέργειες» από τις δικές του δυνάμεις.

Νωρίτερα την Τρίτη, ο Ουκρανός κυβερνήτης της περιφέρειας Λούγκανσκ, Σέρχι Χαϊντάι, δήλωσε στο κανάλι του στο Telegram ότι ένα ρωσικό βλήμα έπληξε μια δεξαμενή νιτρικού οξέος στην περιοχή και κάλεσε τους ντόπιους να παραμείνουν ασφαλείς μέσα και να κλείσουν όλες τις πόρτες και τα παράθυρα. ως την προετοιμασία υγρών μάσκες.

«Το νιτρικό οξύ είναι επικίνδυνο σε περίπτωση εισπνοής ή κατάποσης», προειδοποίησε. Δεν είναι σαφές εάν αναφερόταν στο ίδιο περιστατικό ή σε διαφορετικό. Οι ουκρανικές αρχές δεν έχουν σχολιάσει μέχρι στιγμής τους ισχυρισμούς των πολιτοφυλακών Donbass. Ούτε οι ρωσικές αρχές ούτε ο στρατός.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Τρίτη στο χημικό εργοστάσιο «Zarya», άλλοτε μια από τις κύριες χημικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Βίντεο που πιστεύεται ότι τραβήχτηκαν στο σημείο και δημοσιοποιήθηκαν από το πρακτορείο ειδήσεων RIA δείχνουν πυκνό πορτοκαλί καπνό να υψώνεται πάνω από την περιοχή, όπου υπάρχουν μερικά κτίρια κατοικιών αναφέρει το rt.

Το Rubezhnoye ήταν ως επί το πλείστον υπό τον έλεγχο των Ρώσων/Ντονμπάς για δύο εβδομάδες, αλλά η βιομηχανική ζώνη στα νοτιοανατολικά της πόλης ήταν αμφισβητούμενη μέχρι που οι Ουκρανοί υποχώρησαν σήμερα με τα γνωστά αποτελέσματα.. παρακαταθήκη την χημική επίθεση!!

Από αρχή επιχείρησης ως σήμερα, 5 Απριλίου 2022, στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, οι πολιτοφυλακές έλεγξαν και απελευθέρωσαν 139 οικισμούς και πόλεις, συμπεριλαμβανομένων των Oktyabrskoye, Shevchenko, Novobakhmutovka.

Γίνονται μάχες για Maryinka, Novomikhailovka και τελειώνει η Mαριούπολη..

Δύο ουκρανικά ελικόπτερα Mi-8 προσπάθησαν και πάλι να εκκενώσουν την ηγεσία του εθνικού τάγματος Azov από τη Μαριούπολη, καταρρίφθηκαν – ρωσικό υπουργείο Άμυνας.


dimpenews.com