Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Οι Σύριοι πλέον οι ποιο εμπειροπόλεμοι στις αστικές μάχες


 Τα πλεονεκτήματα της έλευσης Σύρων εθελοντών στην Ουκρανία: Εμπειροπόλεμοι στον αστικό πόλεμο

Οι λόγοι που έπεισαν τον Ρώσο πρόεδρο να επιτρέψει την συμμετοχή τους

Ο πρόεδρος Πούτιν προχώρησε όπως ήδη έχει δημοσιεύσει το defencenet.gr στην απόφαση να πολεμήσουν στην Ουκρανία χιλιάδες Σύροι και Αφρικανοί εθελοντές.

Στην κίνηση αυτή προχώρησε για καθαρά πρακτικούς λόγους:

Πρώτον έπρεπε να αντισταθμίσει το σύνολο των χλιάδων ισλαμιστών Αράβων, Κροατών, Δανών, Βρετανών, Αμερικανών, Γάλλων, Γερμανών κλπ. μισθοφόρων που έχουν μπει στην Ουκρανία και στηρίζουν το καθεστώς Ζελένσκι, συναγωνιζόμενοι σε βιαιότητες το νεοναζιστικό Τάγμα Αζόφ.

Λέγεται πως έχουν έρθει πάνω από 20.000 Δυτικοί μισθοφόροι και ισλαμιστές στην Ουκρανία αλλά η αλήθεια είναι πως δεν μπορούν να καταμετρηθούν.

Οι συγκεκριμένοι δεν είναι απλά εθελοντές που έβλεπαν τηλεόραση και σκέφτηκαν ένα πρωινό «τι ωραία που θα ήταν να πολεμούσαν στην Ουκρανία εναντίον των Ρώσων».


Πρόκειται για εμπειροπόλεμους μισθοφόρους που είτε εργάζονταν για δυτικές εταιρείες ασφαλείας σε Ιράκ ακι Αφγανιστάν (contractors) στο παρελθόν είτε είναι πρώην στελέχη δυτικών στρατών.

Ήδη είναι γνωστό πως πολεμούν στα διάφορα μέτωπα πρώην στελέχη των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων (υποτίθεται ανιδιοτελώς και γιατί είναι αγωνιστές της «δημοκρατίας», τουλάχιστον έτσι λένε σε βαρύγδουπες συνεντεύξεις)

Φυσικά, έχουν έρθει καταλλήλως εξοπλισμένοι από Αμερικανούς και Ευρωπαίους και φημολογείται ότι στις ενέδρες κατά των Ρώσων είναι αυτοί που χειρίζονται κατά κύριο λόγο τα αντιαρματικά Javelin όπως και τα UAV Bayraktar TB2.

Εδώ θα πρέπει να προσθέσουμε πως οι Ουκρανοί λαμβάνουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο από τους Αμερικανούς για το που βρίσκονται ακριβώς οι ρωσικές φάλαγγες.

Με λίγα λόγια δεν ήρθαν απλώς μισθοφόροι αλλά άνθρωποι με συγκεκριμένες δεξιότητες χρήσιμες για το συγκεκριμένο είδος πολέμου που είναι αναγκασμένοι να διεξάγουν οι Ουκρανοί.

Δεύτερον, η Μόσχα είχε ανάγκη από εμπειροπόλεμους μαχητές σε αστικές περιοχές και δεν υπάρχουν καλύτεροι σε αυτό τον τομέα από στελέχη του συριακού Στρατού και φυσικά από την πανίσχυρη σιιτική Χεζμπολάχ αλλά και από τους Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης, οι οποίοι πολέμησαν για πάνω από επτά χρόνια για την απελευθέρωση του Χαλεπίου, της Χομς και την Γκούτα στην Δαμασκό.

Μιλάμε για τεράστια αστικά συγκροτήματα τα οποία εκκαθαρίστηκαν από γειτονιά σε γειτονιά και είχαν εντός τους χιλιάδες αμάχους.

Σε αυτές τις συγκρούσεις συμμετείχαν και αρκετοί Ρώσοι Spetsnaz.

Μην θεωρείται ως δεδομένο, ότι μόνο Σύροι εθελοντές θα εμφανιστούν στα πεδία των μαχών.

Τρίτον, στην Ρωσία δεν θα υπάρξει μεγάλος αντίκτυπος για απώλειες Ρώσων κληρωτών σε αστικές συγκρούσεις, αφού το κύριο «βάρος» θα το αναλάβουν οι Σύροι εθελοντές.

Οι Ρώσοι έχουν χρησιμοποιήσει κυρίως κληρωτούς και όχι επαγγελματίες στρατιώτες μέχρι τώρα.

Αξίζει να προσθέσουμε πως χθες έγινε η επίσημη ανακοίνωση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο σχεδιασμός ξεκίνησε τότε.

Τρία μεταγωγικά αεροσκάφη Il-76 στέλνονται από την Ρωσία στην Συρία για να παραλάβουν τους πρώτους Σύρους εθελοντές μαχητές για την Ουκρανία.

Η Ρωσία έδωσε το «πράσινο φως» για την ανάπτυξη μέχρι και 16.000 από αυτούς στην Ουκρανία, προκειμένου να βοηθήσουν στην εκδίωξη του καθεστώτος Ζελένσκι.

Αν χρειαστεί πάντως μπορούν να έρθουν κι ακόμα περισσότεροι.

Οι πρώτες εικόνες από τις μονάδες που συγκεντρώνονται στα περίχωρα του αεροδρομίου της Δαμασκού:

Ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν έδωσε την εντολή να γίνονται δεκτοί οι εθελοντές από οποιοδήποτε μέρος της Ρωσίας ή από το εξωτερικό.

Ακόμα και από την Αφρική εθελοντές του Στρατού της Κεντρικής Αφρικανικής Δημοκρατίας θέλουν να πολεμήσουν στο πλευρό των ρωσόφωνων και του ρωσικού Στρατού:
Και βέβαια, κορυφαίοι σε ότι αφορά την πολεμική τους αξία οι Τσετσένοι πολεμιστές που ενεπλάκησαν στην σύγκρουση μετά την άρνηση του Ζελένσκι να παραιτηθεί.