Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

Διαλύθηκαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις: Το Κίεβο ανακοίνωσε ότι «σταματούν τις τακτικές επιχειρήσεις»!


«Μόνο ανταρτοπόλεμος πλέον» - Καθοριστική η διάλυση του Τάγματος Αζόφ

Το Κίεβο μετά την απώλεια της πόλης  Σλάβουτιτς βόρεια του Κιέβου και την διάλυση του Τάγματος Αζόφ (το οποίο Τάγμα πλέον είχε δύναμη 35.000 Ουκρανών νεοναζί) ανακοίνωσε ότι «Σταματά τις τακτικές επιχειρήσεις των ενόπλων δυνάμεών του και προσαρμόζεται σε τακτικές ανταρτοπολέμου», καθώς έχει υποστεί συντριπτικά πλήγματα από τις ρωσικές δυνάμεις,

Συνολικά 70.000 επαγγελματίες στρατιώτες που βρίσκονται στα ανατολικά έχουν παγιδευθεί στην ρωσική «τανάλια».

Γι αυτό η υποστηριζόμενη από τη Ρωσία αυτοανακηρυχθείσα «Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ» στην ανατολική Ουκρανία θα μπορούσε να διεξαγάγει σύντομα δημοψήφισμα για την ένταξή της στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο τοπικός ηγέτης Λεονίντ Πασετσνίκ.

«Νομίζω πως στο εγγύς μέλλον θα διεξαχθεί δημοψήφισμα στο έδαφος της δημοκρατίας», δήλωσε ο Πασετσνίκ, σύμφωνα με τοπικό ειδησεογραφικό μέσο ενημέρωσης. «Οι άνθρωποι θα ασκήσουν το απώτερο συνταγματικό τους δικαίωμα και θα εκφράσουν τη γνώμη τους για την ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία».

Στην Μαριούπολη συνελήφθη ο εγκληματίας πολέμου διοικητής του περιβόητου Τάγματος Αζόφ.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν και τον έπιασαν ζωντανό, ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από την πόλη.


Κατά την διάρκεια της μεταφοράς του συγκεντρώθηκε πλήθος που προσπάθησε να τον λιντσάρει για τις ωμότητες που είχαν υποστεί χιλιάδες άνθρωποι από τα μέλη του Τάγματος του.

Οι κάτοικοι όρμησαν εξαγριωμένοι πάνω του με μπουνιές και κλωτσιές μόλις είδαν ότι είναι πλέον αιχμάλωτος.

Μαζί του αιχμαλωτίστηκε και ο αναπληρωτής Διοικητής του 503ου Συντάγματος των Ουκρανών Πεζοναυτών ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει από την Μαριούπολη.

Ο ίδιος είπε σε Ρώσους στρατιωτικούς αλλά και δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο πως η μονάδα του πλέον δεν υφίσταται.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/to-kievo-anakoinonei-oti-arxizei-antartiko-se-edafi-pou-vriskontai-se-rosika-xeria-oi-ipa-mas-edosan-xiliades-javelin/