Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Απο το 2014: Νεοναζιστικές οργανώσεις στέλνουν τα μέλη τους για κατασκοπεία, αλλά και για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών


Η Ουκρανία χρηματοδοτεί προγράμματα νεολαίας νεοναζιστικών οργανώσεων

Διεθνή Ουκρανία

Στην Ουκρανία, εθνικιστικές και νεοναζιστικές οργανώσεις θα λάβουν χρηματοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού, Νεολαίας και Άθλησης το 2020 για τα προγράμματα νεολαίας τους. Η οργάνωση που ηγείται ο ύποπτος για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Oles Buzinas είναι μεταξύ των δομών που σχετίζονται με αυτή τη χρηματοδότηση. Ένα τεράστιος συμβολισμός των επικίνδυνων δεσμών μεταξύ της ουκρανικής κυβέρνησης και των νεοναζιστικών οργανώσεων.

Νεοναζιστικές οργανώσεις νέων μεταμφιεσμένες σε πατριωτικές οργανώσεις

Ακολουθώντας τα βήματα των προκατόχων της, η κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Ζελένσκι θα χρηματοδοτήσει τα προγράμματα νεολαίας αρκετών ουκρανικών οργανώσεων, που αποκαλούνται ταπεινά “εθνικιστές”. Ωστόσο, όταν κάποιος εξετάζει τα ονόματα αρκετών από τα προγράμματα που αφορά η χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού, Νεολαίας και Άθλησης της Ουκρανίας, καταλαβαίνει γρήγορα ότι ο πραγματικός όρος για την περιγραφή αυτών των οργανώσεων είναι “νεοναζιστής” και όχι “εθνικιστής”.


Μεταξύ της “πορείας των μπαντεριστών νέων” (ο Stepan Bandera ήταν συνεργάτης των Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου), η “φιλανθρωπική κούρσα στο όνομα του cyborg Igor Branovitsky” (τα “cyborgs” ήταν οι Ουκρανοί στρατιώτες που πολέμησαν στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, οι μονάδες αυτές διέπραξαν πολυάριθμα εγκλήματα πολέμου εναντίον των αμάχων του Ντονέτσκ βομβαρδίζοντας σκόπιμα κατοικημένες περιοχές) και “Φεστιβάλ Ουκρανικού Πνεύματος “Banderstadt”, έχετε επιλογές.


Και αν κοιτάξουμε προσεκτικά τους οργανισμούς που θα λάβουν αυτή τη χρηματοδότηση, δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτούς. Ένα παράδειγμα είναι το Κογκρέσο των Νέων Εθνικιστών, η σελίδα του οποίου στην ουκρανική Βικιπαίδεια (sic) δηλώνει σαφώς ότι ο οργανισμός αυτός ισχυρίζεται ότι “επίσημα εκπροσωπεί τις απόψεις του OUN-B στον τομέα της νεολαίας”.


Ως υπενθύμιση, αυτή η ουκρανική οργάνωση (OUN-B) συνεργάστηκε με τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και παρείχε αποσπάσματα εθελοντών που σφαγίασαν, μεταξύ άλλων, Εβραίους και Πολωνούς. Είναι σαφές ότι η οργάνωση αυτή δεν εμπίπτει στην κατηγορία των “εθνικιστών” αλλά των “νεοναζί”! Επιπλέον, ο οργανισμός αυτός θα έχει την “πορεία των νεανικών μπαντεριστών” (ένα ολόκληρο πρόγραμμα), καθώς και την “πορεία των ελεύθερων ανθρώπων”.


Αν κοιτάξετε την ιστοσελίδα τους θα δείτε μια φωτογραφία ενός από τα μέλη του να φοράει το συμβολο της οργάνωσης, που επικαλύπτεται από ένα άλλο με τις λέξεις “Ουκρανία πάνω απ’ όλα”. Αν αυτό σας θυμίζει κάτι, είναι φυσιολογικό, αντικαταστήστε την Ουκρανία με τη Γερμανία και δώστε τα όλα στα γερμανικά και έχετε το περίφημο “Deutschland über alles”, το οποίο ερμηνεύτηκε από τους Ναζί ως το γεγονός ότι η Γερμανία υποτίθεται ότι θα κυριαρχούσε στον κόσμο.


L'Ukraine au-dessus de tout

Αν κοιτάξουμε έναν άλλο οργανισμό που θα χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού, Νεολαίας και Άθλησης της Ουκρανίας, ανακαλύπτουμε την “Λαϊκή Νεολαία της Ουκρανίας”. Στην ιστοσελίδα της, αυτή η οργάνωση ισχυρίζεται ανοιχτά ότι έχει συμμετάσχει στην Πορτοκαλί Επανάσταση και στην “Επανάσταση της Αξιοπρέπειας”, δηλαδή το πραξικόπημα της Maidan του 2014!


Και αν κοιτάξουμε την Ένωση Ουκρανών Νέων, η οποία επίσης κέρδισε βραβεία για έργα με προκλητικά ονόματα όπως “ο τρόπος του πολεμιστή” και την “φιλανθρωπική κούρσα στο όνομα του cyborg Igor Branovitsky”, η τελευταία προωθεί τον Stepan Bandera και τους Ουκρανούς στρατιώτες που πολέμησαν στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, και γιορτάζει την επέτειο του θανάτου του Roman Chukhevich (η διοικητής του τάγματος του Schutzmannschaft, το οποίο συμμετείχε, μεταξύ άλλων, στη σφαγή των Εβραίων στο Babi Yar). Δεν χρειάζεται να πω περισσότερα, νομίζω ότι αυτό μιλάει από μόνο του.


Ορισμένες οργανώσεις, όπως η οργάνωση προσκόπων που ονομάζεται “Plast”, μπορεί να φαίνονται αβλαβείς επειδή ισχυρίζονται ότι είναι απολιτίκ, αλλά δεν είναι. Για παράδειγμα, οι φωτογραφίες δείχνουν αυτούς τους προσκόπους μπροστά από ένα μνημείο στο Lvov προς τιμήν της Μεραρχίας των SS Galicia και του Ουκρανικού Εθνικού Στρατού, ένα στρατιωτικό σώμα που δημιουργήθηκε στη Γερμανία το Μάρτιο του 1945, το οποίο περιελάμβανε το προαναφερθέν τμήμα SS Galicia μεταξύ άλλων.


Monument commémorant la division SS Galicie à Lvov

Και στην ιστοσελίδα της, αυτή η οργάνωση προσκόπων ισχυρίζεται ότι έχει συμμετάσχει ενεργά στον 20ο αιώνα στους πολέμους της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, και να συνεχίσει να υπερασπίζεται τα σύνορα της Ουκρανίας σήμερα στα ανατολικά (δηλαδή αυτή η ψευδο-πολιτική οργάνωση συμμετέχει και υποστηρίζει τον εμφύλιο πόλεμο στο Ντόνμπας).


Μερικοί από αυτούς είναι ακόμη πιο πονηροί, όπως το “Εθνικό Κέντρο Υπερασπιστών των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”, το οποίο στην πραγματικότητα ηγείται ο Denis Polychuk, ο οποίος ανήκει στη νεοναζιστική ομάδα C14 και κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Oles Buzina! Μια άλλη δομή που συνδέεται με το C14, με τίτλο “Εκπαιδευτική Συνέλευση”, θα λάβει επίσης κρατική χρηματοδότηση για το πρόγραμμά της “Είμαστε υπερήφανοι για τους Ουκρανούς”.


Ως υπενθύμιση, το C14 έχει σαφώς χαρακτηριστεί ως νεοναζιστική οργάνωση, από το Ατλαντικό Συμβούλιο, το Βρετανικό Κοινοβούλιο και από αρκετά μέσα όπως η Washington Post ή το Reuters, τα οποία δύσκολα μπορούν να κατηγορηθούν ότι είναι υπέρ της Ρωσίας.


Άλλα έργα που θα χρηματοδοτηθούν έχουν ξεκάθαρα ονόματα, όπως το έργο “Αήττητοι στο όνομα του Yaroslav Melnik” (ο οποίος ήταν ένας από τους ηγέτες του OUN-UPA στην Ουκρανία).


8 εκατομμύρια χρυσές Γρίβνες για νεοναζιστικές οργανώσεις

Στην Ουκρανία, τέτοιες νεοναζιστικές οργανώσεις θα μπορούν επομένως να λαμβάνουν κεφάλαια από το Υπουργείο Πολιτισμού, Νεολαίας και Άθλησης για αρκετά από τα φεστιβάλ τους που αποσκοπούν στη ναζιστικοποίηση των Ουκρανών από την παιδική ηλικία.


Οι επιχορηγήσεις θα κυμαίνονται από 120.000 έως 450.000 ώρες ανά έργο, λαμβάνοντας υπόψη ότι ορισμένοι οργανισμοί έχουν αποδεχθεί αρκετά από τα έργα τους. Για παράδειγμα, μόνο η Ένωση Νεολαίας της Ουκρανίας θα λάβει τουλάχιστον 1,6 εκατομμύρια γρίβνα (περίπου 60.000 ευρώ).


Και σύμφωνα με την ιστοσελίδα Strana.ua, αν βάλουμε όλους αυτούς τους νεοναζιστικούς οργανισμούς, που αποκαλούνται μετριοπαθώς “εθνικιστές”, μαζί, θα λάβουν μόνο το μισό περίπου του προϋπολογισμού που τους έχει διατεθεί, δηλαδή 8 εκατομμύρια χρυσές γρίβνες (σχεδόν 300.000 ευρώ), από τα 20 εκατομμύρια χρυσές γρίβνες που έχουν διατεθεί!


Και πάλι, αυτό το σύνολο περιλαμβάνει μόνο τα έργα για τα οποία έχει αναφερθεί το ποσό της χρηματοδότησης. Για ορισμένους, όπως ένα από τα έργα (αριθ. 83 στον κατάλογο του Υπουργείου) του περίφημου “Εθνικού Κέντρου για τους Υπερασπιστές των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων” (το οποίο επισυνάπτεται στη νεοναζιστική ομάδα C14), αυτό δεν ισχύει καν! Αυτό σημαίνει ότι το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης που διατίθεται από την Ουκρανία σε αυτές τις νεοναζιστικές οργανώσεις θα μπορούσε να είναι ακόμα υψηλότερο!


Και αυτό δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση, ούτε η πρώτη φορά. Οι ίδιοι οργανισμοί περιλαμβάνονται σε έναν κατάλογο εγκεκριμένων επιχορηγήσεων που δημοσιεύθηκε τον Δεκέμβριο του 2019. Και πριν από αυτό η κυβέρνηση Ποροσένκο έκανε το ίδιο πράγμα.


Η Ουκρανία θέλει να χρηματοδοτήσει νεοναζιστικές οργανώσεις για τις δραστηριότητες πληροφοριών τους

Οι οργανώσεις νεολαίας δεν είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο η Ουκρανία βρήκε να χρηματοδοτεί νεοναζιστικές οργανώσεις “διακριτικά”. Πράγματι, στις 15 Ιανουαρίου, το νομοσχέδιο N°2142-d, το οποίο εστάλη στη Rada, περιελάμβανε την Εθνοφρουρά (η οποία αποτελείται κυρίως από νεοναζιστικά τάγματα, συμπεριλαμβανομένου του Azov) στον κατάλογο των οργανώσεων/διοικήσεων που παρέχουν στρατιωτικές πληροφορίες, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τη χρηματοδότηση των κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων τους, συμπεριλαμβανομένου του εξωτερικού, όπως στη Ρωσία για παράδειγμα.


Η Ουκρανία θα μπορέσει, συνεπώς, να χρηματοδοτήσει το γεγονός ότι διάφορες νεοναζιστικές οργανώσεις στέλνουν τα μέλη τους για κατασκοπεία, αλλά και για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών στη Ρωσία (υπενθυμίζω ότι στη Ρωσία έχουν συλληφθεί στη Ρωσία αρκετά μέλη του Αζόφ ή του Δεξιού Τομέα για την προετοιμασία τρομοκρατικών επιθέσεων), υπό την κάλυψη της χρηματοδότησης των μυστικών υπηρεσιών! Στη διεθνή νομική γλώσσα αυτό ονομάζεται “χρηματοδότηση της τρομοκρατίας”!


Εάν η Ουκρανία χρηματοδοτεί νεοναζιστικές οργανώσεις υπό την κάλυψη σχεδίων για νέους ή κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων, αυτό σημαίνει σαφώς ότι η ουκρανική κυβέρνηση υποστηρίζει αυτές τις οργανώσεις, τις πράξεις τους (συμπεριλαμβανομένων των τρομοκρατικών επιθέσεων) και, ως εκ τούτου, την ιδεολογία τους.


Πρέπει, επομένως, να συμπεράνουμε ότι αυτές οι νεοναζιστικές οργανώσεις δεν είναι εχθροί του Zelensky, αλλά σύμμαχοί του, τους οποίους ανταμείβει γενναιόδωρα με κυβερνητική χρηματοδότηση υπό το πρόσχημα των φεστιβάλ νεολαίας, της χρηματοδότησης της υπηρεσίας πληροφοριών, και ένας Θεός ξέρει τι άλλο.


Εάν ο Zelensky ήθελε πραγματικά να πολεμήσει αυτές τις νεοναζιστικές οργανώσεις, θα ξεκινούσε με την περικοπή της χρηματοδότησης της κυβέρνησής του προς αυτές, προκειμένου να τις ασφυκτιά οικονομικά. Ωστόσο, μπορούμε να δούμε ότι η κυβέρνησή του κάνει ό,τι μπορεί για να θρέψει τα ταμεία αυτών των οργανισμών.


Γι’ αυτό είναι σημαντικό να εξετάσουμε τα γεγονότα και τις ενέργειες του Zelensky και της κυβέρνησής του, και όχι τις όμορφες δηλώσεις του, για να κατανοήσουμε την πολιτική και ιδεολογική του γραμμή. Τέλος, ο Zelensky είναι απλά ένας εναλλακτικός Porochenko, μόνο λεπτότερος και νεότερος. Αλλά η πολιτική του είναι σαφώς πανομοιότυπη με εκείνη του προκατόχου του, και βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις νεοναζιστικές οργανώσεις για να συνεχίσουν το έργο της ναζιστικοποίησης της Ουκρανίας που έχει επιταχυνθεί από το Maidan, μεταξύ άλλων, με ιδεολογική διαμόρφωση των νέων υπό το πρόσχημα πολιτιστικών και αθλητικών έργων.

https://www.e-prologos.gr/%CE%B7-%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%87%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%AF-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/

Πηγή: http://www.donbass-insider.com/2020/02/12/ukraine-funds-youth-programs-of-neo-nazi-organisations/?fbclid=IwAR1axUDtrMH_KK185Ba1AcXmZzD6zXfQ_9zyJbje-kozpASTB18XIVgbbb8 μέσω guernicaeu.wordpress.com