Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Οι Δυτικοί τους χρεώνουν χρονοδιαγράμματα και οι Ρώσοι προχωρούν μεθοδικά. Το αντάρτικο πόλεων σε πολιορκημένες πόλεις είναι καταδικασμένο

 

ΒΙΝΤΕΟ
Ακόμα μία επιτυχία του ρωσικού στρατού...

Το αεροδρόμιο της Μαριούπολης στο Ντόνετσκ έχει καταστραφεί από έντονες μάχες τις τελευταίες ημέρες και πλέον βρίσκεται στα χέρια των Ρώσων.

Το αεροδρόμιο ήταν κλειστό από το 2014 και τέθηκε υπό έλεγχο από τον στρατό του Ντόνετσκ και τον ρωσικό στρατό πρόσφατα μετά από μια εντατική επίθεση.

Χρησιμοποιήθηκε ως ανεπίσημη βάση για την Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας, το τμήμα ασφαλείας και την εθελοντική πολιτοφυλακή του Αζόφ τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ντμίτρι Μάσλακ, ανταποκριτής του Παγκόσμιου Τηλεοπτικού Δικτύου της Κίνας (CGTN), επισκέφτηκε την τοποθεσία την Δευτέρα και είδε το μέγεθος της καταστροφής στην περιοχή.

Ακόμη και η πρόσβαση σε αυτή την τοποθεσία δεν ήταν εύκολη, καθώς οι κεντρικοί δρόμοι που οδηγούσαν στον τερματικό σταθμό ήταν γεμάτοι νάρκες.

«Αυτός είναι ο αυτοκινητόδρομος προς το αεροδρόμιο της Μαριούπολης. Έπρεπε να περάσουμε από την άλλη πλευρά μέσω ενός οικισμού. Γιατί σύμφωνα με τους στρατιωτικούς εδώ έχουν θαφτεί νάρκες. Βρισκόμαστε στην άλλη διαδρομή προς τον τερματικό σταθμό αυτή τη στιγμή. Μπορούμε να δούμε μια μάχη που έγινε εδώ πριν από λίγο καιρό. Αυτό μοιάζει με πολιτικό όχημα με ένα αμάξωμα με πολιτικά ρούχα δίπλα του. Νομίζω ότι είναι ένα σώμα άνδρα», είπε.

«Αυτός είναι ο δρόμος προς τον τερματικό σταθμό και υπάρχει μια σειρά από νάρκες. Μέτρησα ότι υπάρχουν 17 νάρκες. Δεν υπάρχει τρόπος να φτάσετε σε αυτό το αυτοκίνητο από εδώ. Εκτός από τους κρατήρες, βλέπουμε νάρκες θαμμένες στο έδαφος. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να βγείτε από το αυτοκίνητο και να περπατήσετε ανάμεσα στις νάρκες έτσι», προσέθεσε.

Η περιοχή είναι τώρα ήσυχη μετά τις πρόσφατες μάχες, χωρίς ούτε κατοίκους ούτε στρατιωτικό προσωπικό κοντά.

 Ακόμα μία επιτυχία των Ρώσων.

https://www.el.gr/war/russia/oi-rosoi-piran-kai-to-aerodromio-tis-ma/