Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Πύραυλοι κρουζ Kalibr εκτοξεύθηκαν από Κασπία και Μαύρη Θάλασσα αλλά και υπερηχητικοί πύραυλοι Kinzhal (Dagger) κι συνέθλιψαν ουκρανικούς στόχους.


 100 νεκροί Ειδικών Δυνάμεων και ξένοι μισθοφόροι σε κέντρο εκπαίδευσης στην πόλη Ovruch στην περιοχή Zhytomyr!

Πυραυλικά όπλα υψηλής ακρίβειας των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων επιτέθηκαν στο κέντρο εκπαίδευσης ξένων μισθοφόρων κοντά στην πόλη Ovruch στην περιοχή Zhytomyr, όπου μεταξύ άλλων βρίσκονταν στρατιωτικοί των Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Περισσότεροι από 100 των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων και ξένοι μισθοφόροι έχουν σκοτωθεί.

Από τον εναέριο χώρο πάνω από την Κριμαία, πραγματοποιήθηκε επίθεση «Dagger» σε μεγάλη βάση καυσίμων και λιπαντικών, από την οποία προμηθεύονταν καύσιμα για ουκρανικό εξοπλισμό.


Πύραυλοι κρουζ Kalibr από τη Μαύρη Θάλασσα κατέστρεψαν εργαστήρια για την επισκευή κατεστραμμένων ουκρανικών τεθωρακισμένων οχημάτων.


Πύραυλοι κρουζ Kalibr από τα ύδατα της Κασπίας Θάλασσας κατέστρεψαν μια μεγάλη βάση για την αποθήκευση καυσίμων και λιπαντικών για τον ουκρανικό στρατό στην περιοχή Νικολάεφ.


(Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας)


Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαλείφουν σημαντική ουκρανική στρατιωτική βάση χρησιμοποιώντας υπερηχητικούς πυραύλους


Την Κυριακή, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι τις τελευταίες 24 ώρες, ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη κατέστρεψαν 62 αντικείμενα ουκρανικής στρατιωτικής υποδομής, συμπεριλαμβανομένων τριών θέσεων διοίκησης, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ειδικής επιχείρησης της Μόσχας στην Ουκρανία.


Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ, δήλωσε ότι χτυπήματα από υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal (Dagger) και πυραύλους κρουζ Kalibr (Calibre) κατέστρεψαν μια σημαντική ουκρανική στρατιωτική βάση καυσίμων.


Είπε στους δημοσιογράφους την Κυριακή ότι τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν στις 19-20 Μαρτίου στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ειδικής ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, η οποία στοχεύει να εξαλείψει τη στρατιωτική υποδομή της χώρας με όπλα υψηλής ακρίβειας.


Ο Konashenkov είπε ότι οι πύραυλοι Kalibr εκτοξεύτηκαν από τα ύδατα της Κασπίας Θάλασσας, ενώ οι Kinzhals εκτοξεύτηκαν από «τον εναέριο χώρο πάνω από το έδαφος της Κριμαίας». Σύμφωνα με τον ίδιο, τα χτυπήματα κατέστρεψαν «μια μεγάλη βάση αποθήκευσης καυσίμων και λιπαντικών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων που βρίσκεται κοντά στο χωριό Konstantinovka στην περιοχή Nikolaev».


Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας πρόσθεσε ότι ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποίησε τη βάση για να προμηθεύσει καύσιμα για τα τεθωρακισμένα οχήματά του που σταθμεύουν σε περιοχές μάχης στη νότια Ουκρανία.

Ο Konashenkov σημείωσε ότι από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης στα τέλη Φεβρουαρίου, 207 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 1.467 άρματα μάχης και 148 πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων του ουκρανικού στρατού έχουν εξαφανιστεί. Τα ρωσικά στρατεύματα εξάλειψαν επίσης 573 πυροβόλα και όλμους, καθώς και 1.262 μονάδες ειδικών στρατιωτικών οχημάτων, σύμφωνα με τον ίδιο.


dimpenews.com